Ο κινεζικός κλώνος του Land Rover Defender μπορεί να επιπλέει για 30 λεπτά και να κινείται! (videos)


Το πολυτελές Yangwang U8 Premium Edition παρουσιάστηκε στην Κίνα και έκλεψε τις εντυπώσεις με τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που διαθέτει. 

  • 26/9/2023

Έχουμε δει σχεδόν τα πάντα αναφορικά με τα τεχνολογικά συστήματα των αυτοκινήτων ωστόσο οι εκπλήξεις σε αυτό το πεδίο δεν τελειώνουν ποτέ. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον μας κέρδισε το κινεζικό PHEV SUV Yangwang U8 Premium Edition το οποίο ενσωματώνει μία λειτουργία έκτακτης ανάγκης που μπορεί να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η εταιρεία Yangwang είναι θυγατρική της «γνωστής» μας BYD, τα ελαφρά επαγγελματικά της οποίας πωλούνται στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Το U8 Premier Edition είναι ένα πολυτελές SUV που έχει δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το Land Rover Defender.

Kινείται από 4 ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) που συνδυάζονται με έναν δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα. H συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 1.180 ίππους επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να επιταχύνει στο 0-100 km/h με τον εντυπωσιακό για την κατηγορία του χρόνο των 3,6 sec.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 49 kWh και σε συνδυασμό με το θερμικό μοτέρ, που λειτουργεί ως range extender, προσφέρουν αυτονομία 1.000 km με μία φόρτιση και το ρεζερβουάρ καυσίμου των 75 lt φουλαρισμένο.

Η πολυτέλεια ξεχειλίζει στο εσωτερικό του και την παράσταση κλέβουν οι Nappa επιφάνειες, οι τρεις οθόνες στο ταμπλό, το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, τα 22 ηχεία του συστήματος Dynaudio, η λειτουργία μασάζ στα καθίσματα αλλά και το ψυγείο που διατηρεί κρύα τα αναψυκτικά και τα τρόφιμα των επιβατών.

Αν έχετε ήδη εντυπωσιαστεί, κρατηθείτε γιατί τα δεδομένα στην τεχνολογική σουίτα του U8 θα σας προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη. Το αυτοκίνητο διαθέτει λειτουργία tank turn που του επιτρέπει να περιστρέφεται επιτόπια 360 μοίρες ενώ υπάρχει λειτουργία για να επιπλέει έως και 30 λεπτά ενώ είναι βυθισμένο σε νερό!

Συγκεκριμένα η βασική έκδοση του U8 μπορεί να βουτήξει μέχρι και σε βάθος νερού 1 μέτρου ενώ στην έκδοση Master η βύθιση αυξάνεται στο 1,4 μέτρο χάρη στο snorkel που διαθέτει η ΜΕΚ. Μάλιστα μπορεί να κινηθεί μέχρι να βρει ένα ασφαλές σημείο για να επιστρέψει στο έδαφος με ταχύτητα 1,6 κόμβου (σχεδόν 3 km/h).

Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης που μπορεί να σώσει ζωές σε καταστροφικές πλημμύρες, στο αυτοκίνητο έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες που «διαβάζουν» τις συνθήκες και το θέτουν σε λειτουργία χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει ο οδηγός. Μόλις συμβεί αυτό το ύψος της ανάρτησης ανεβαίνει, ο θερμικός κινητήρας σταματά να λειτουργεί, τα παράθυρα κλείνουν, το κλιματιστικό ανακυκλοφορεί τον εσωτερικό αέρα ενώ, τέλος, ανοίγει αυτόματα η συρόμενη οροφή!

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη δεν προκαλεί απορία το γεγονός ότι η αρχική τιμή τού Yangwang U8 Premium Edition στην Κίνα ξεκινά από τα 1.098.000 γιουάν που αντιστοιχούν σχεδόν σε 141.000 ευρώ. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο ενώ ασιατικά MME αναφέρουν ότι είναι αρκετά πιθανό σύντομα να παρουσιαστεί και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.