Αποκαλύφθηκε το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid του 2023 (photos)


Η Hyundai Motorsport τράβηξε το κάλυμα από το φετινό i20 N Rally1 Hybrid, χωρίς όμως να αποκαλύψει ακόμα τον νέο της team principal.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 10/1/2023

Με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο να πλησιάζει (19-22/1), η Hyundai έγινε η πρώτη ομάδα που αποκαλύπτει το φετινό της «όπλο» στον κόσμο.

Αυτό που δεν έπραξε είναι να πει κι επίσημα πως ο Cyril Abiteboul θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της, μετά την αναμενόμενη αποχώρηση του Julien Moncet από το πόστο.

«Η περσινή χρονιά ήταν μια από τις πιο απαιτητικές για εμάς ως ομάδα, αλλά ίσως και μια από τις πιο ανταποδοτικές», δήλωσε ο πρόεδρος της Hyundai Motorsport, Sean Kim.

«Η συνεργασία με ένα νέο σύνολο τεχνικών κανονισμών και η κατασκευή του πρώτου μας υβριδικού αυτοκινήτου δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα.

«Αν και είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, σηκωθήκαμε, ανασυγκροτηθήκαμε και συνεχίσαμε να πιέζουμε τους εαυτούς μας. Ως αποτέλεσμα, ήμασταν η ομάδα με τις καλύτερες επιδόσεις στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς και ολοκληρώσαμε τη χρονιά ψηλά. Τώρα, βλέπουμε το 2023 ως συνέχεια του κεφαλαίου που ξεκινήσαμε το 2022.

«Έχουμε ένα ανταγωνιστικό πακέτο με το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, πληρώματα που διψούν να αγωνιστούν για τίτλους και μια σκληρά εργαζόμενη ομάδα στα παρασκήνια έτοιμη να μεταφέρει τη δυναμική από τη μια σεζόν στην άλλη».