Φόρος τιμής: To WRC αποσύρει τον αριθμό του Ken Block


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ αποφάσισε να αποσύρει τον αριθμό 43, αυτόν με τον οποίο αγωνιζόταν πάντα ο αδικοχαμένος Ken Block.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 8/1/2023

Ο χαμός του Ken Block, που ήρθε μετά από ατύχημα με snowmobile στη Utah των ΗΠΑ, συγκλόνισε κι έφερε σε θλίψη τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Αμερικανός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών, έχοντας κάνει σχεδόν ό,τι σχετίζεται με την τετρακίνηση και τις πλαγιολισθήσεις.

Μέσα σε όλα, είχε αγωνιστεί και 25 φορές στο WRC. Ξεκινώντας από το Ράλλυ Μεξικού το 2007, ο Block έτρεχε πάντα με αυτοκίνητα της M-Sport, και τον αριθμό 43 στις πόρτες. Αυτός ο αριθμός θα αποσυρθεί για το 2023 από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ως φόρος τιμής σε έναν σπουδαίο και θεαματικό αγωνιζόμενο. 

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, δήλωσε σχετικά: «Δεδομένης της τεράστιας συνεισφοράς του μεγάλου μας φίλου Ken Block στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και του γεγονότος ότι είχε τόσο υψηλή εκτίμηση από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι απολύτως πρέπον το #43 του να αποσυρθεί από τη χρήση κατά τη σεζόν του 2023.

«Αν και είναι μια μικρή χειρονομία, ελπίζουμε ότι θα φέρει κάποια παρηγοριά στην οικογένεια και τους φίλους του αυτή τη στιγμή. Ο Ken ήταν ένας αληθινός θρύλος και η μνήμη του θα ζει μαζί μας για πάντα».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του WRC, Jona Siebel, συμπλήρωσε: «Ο αντίκτυπος που είχε ο Ken στα ράλι, μεταφέροντας το άθλημά μας σε ένα εντελώς νέο κοινό, δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

«Για τον Ken, η επαφή των fans ήταν πρωταρχικής σημασίας, καθιστώντας τον μια αγαπημένη φιγούρα του WRC. Ως άθλημα, η απόσυρση του αριθμού 43 -ένας αριθμός συνώνυμος με τον Ken- είναι η μικρή μας ένδειξη σεβασμού για την οικογένεια, τους φίλους και τους fans του Ken.»