ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS11: Παρέμεινε στην πρωτοπορία ο Neuville, εγκατέλειψε ο Greensmith


Μετά το τέλος της SS11, ο Thierry Neuville διεύρυνε το προβάδισμά του από τον Esapekka Lappi, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση της ειδικής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA
  • 10/9/2022

Συνεχίζοντας την «ιπτάμενη» προσπάθειά του, ο Thierry Neuville πήρε ακόμα μία νίκη στη δεύτερη ειδική της ημέρας, επεκτείνοντας το προβάδισμά του από τον Esapekka Lappi, που συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, με τη διαφορά μεταξύ των δύο να βρίσκεται στα 37,4 δευτερόλεπτα.

Ο Elfyn Evans τερμάτισε στη δεύτερη θέση της ειδικής και παρέμεινε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, με τον Dani Sordo να έρχεται 3ος στην SS11 και 4ος στην κατάταξη.

Στην πέμπτη θέση της ειδικής ήρθε ο Ott Tanak, με τον Εσθονό της Hyundai να παραμένει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο δεύτερος της γενικής, Esapekka Lappi, τερμάτισε στην 5η θέση στην SS11, και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη της ε.δ., αν και τόνισε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα μόνο με τους αισθητήρες των ελαστικών.

Μία θέση στη γενική κατάταξη κέρδισαν οι Pierre-Louis Loubet, ο Craig Breen και ο Takamoto Katsuma, και είναι αυτή τη στιγμή έκτος, έβδομος και όγδοος, αντίστοιχα. Ο Craig Breen τερμάτισε στην 6η θέση στην SS11, ενώ ο Takamoto Katsuta στην 9η. Ο Pierre-Louis Loubet έκανε ένα λάθος προς το τέλος της διαδρομής και είπε: «Έχασα τα φρένα, δεν ήμουν συγκεντρωμένος εξαιτίας ενός θέματος με τον κινητήρα»

Στην 7η θέση της ειδικής, ο Kalle Rovanpera και στην 8η ο Andreas Mikkelsen. Ο Gus Greensmith εγκατέλειψε μέσα στην ειδική λόγω μηχανικού προβλήματος.