M-Sport: Πού θα βελτιωθεί το Ford Puma Rally1 το 2024


Ο team principal της M-Sport, Richard Millener, αποκάλυψε τι στόχους έχει η ομάδα για την εξέλιξη του Ford Puma Rally1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: M-Sport
  • 16/1/2024

Η M-Sport εισέρχεται στη φετινή σεζόν του WRC με στόχο να βελτιώσει το Ford Puma Rally1, παρά την απώλεια του Ott Tanak και το χαμηλότερο από τον ανταγωνισμό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο έκανε δοκιμές ενόψει Ράλλυ Μόντε Κάρλο με νέα πίσω αεροτομή, η οποία αναμένεται να εισαχθείαργότερα μες τη σεζόν.

«Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το αυτοκίνητο και έχουμε σχέδιο ανάπτυξης», είπε ο Richard Millener στο Motorsport.com.

«Υπάρχει περιορισμένος αριθμός νέων μερών που μπορεί να φέρει κάθε ομάδα, αλλά το σχέδιό μας είναι να κάνουμε ό,τι μας επιτρέπεται. Διάβασα πολλά για εμάς, ότι δεν εξελισσόμαστε και δεν κάνουμε δοκιμές, κάτι που δεν ισχύει. 

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Εργαζόμαστε σε μια νέα πίσω πτέρυγα, την οποία ο κόσμος έχει δει, και θα έρθει σε λίγα ράλλυ, οπότε συνεχίζουμε να προχωράμε. Είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς τους άλλους, αλλά δεν το κάνω, αλλά δεν το λέω ως δικαιολογία γιατί κερδίσαμε δύο αγώνες πέρυσι, οπότε το αυτοκίνητο είναι αρκετά καλό για να κερδίσει.

«Υπήρξε μία δύσκολη φάση πέρυσι με αρκετά πράγματα που συνέβησαν ταυτόχρονα, και είχαμε δύο ή τρία κακά ράλλυ, και αυτό κόστισε τις ελπίδες μας για το πρωτάθλημα.

«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό και η αξιοπιστία μας κόστισε παρά το γεγονός ότι οι λόγοι για την αξιοπιστία είναι πολύ διαφορετικοί. Ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό και έχουμε υποσχεθεί ότι αυτό είναι ένα από τα κύρια πράγματα στα οποία εργαζόμαστε. Ξέρουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό καθώς την προηγούμενη σεζόν [2022] το αυτοκίνητο ήταν καλό, απλά πρέπει να επιστρέψουμε εκεί.»

Για την ομάδα φέτος θα οδηγήσουν οι Adrien Fourmaux και Gregoire Munster.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

WRC 2024: Η νέα χρονιά ξεκινά - Πρόγραμμα, ομάδες, αλλαγές στους κανονισμούς

WRC: Αυτά είναι τα χρώματα της M-Sport για το 2024 (photos)