Ράλι Ypres Βελγίου - 1η Μέρα (μεσημέρι): Στα ηνία ο Neuville


Ο Thierry Neuville έχει μπει στο Ράλι Ypres «με το μαχαίρι στα δόντια», και διατηρεί ισχνό προβάδισμα έναντι του Craig Breen μετά τις πρώτες τέσσερις ειδικές διαδρομές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA
  • 13/8/2021

Η αρχή του πρώτου ράλι επί βελγικού εδάφους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είδε τα Hyundai να κυριαρχούν, με τον τοπικό ήρωα Thierry Neuville να είναι πρώτος.

Ο Craig Breen ήταν πρώτος μέχρι και την SS3, προτού πέσει δεύτερος, με διαφορά μόλις 0,4 δλ. από τον teammate του. 

Το τρίτο i20 Coupe WRC του Ott Tanak έμεινε στην τρίτη θέση, μετά την ταχύτατη 1η ε.δ. που έκανε.

Ο Elfyn Evans ηγείται των Toyota, που τον ακολουθούν κατά πόδας, με τον Kalle Rovanpera μπροστά από τον Sebastien Ogier. Ο Γάλλος είχε και κλατάρισμα στην SS3, που τον ταλαιπώρησε στα 2 τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής. 

Το μοναδικό σοβαρό συμβάν του loop ήταν η σύγκρουση και το ντελαπάρισμα του Fourmaux στην 3η ε.δ., που είδε εκείνον και τον Jamoul Renaud να βγαίνουν σώοι κι αβλαβείς από το Fiesta WRC, το οποίο όμως υπέστη σημαντικές ζημιές. Ως εκ τούτου, το πλήρωμα αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη.

Στην επόμενη ε.δ., το έτερο Fiesta του Gus Greensmith είχε αντίστοιχο συμβάν, πατώντας σε χαντάκι στην έξοδο μίας γρήγορης δεξιάς στροφής, με αποτέλεσμα να κολλήσει εκεί, στα πρώτα 200 μέτρα της διαδρομής.

Το απογευματινό-βραδινό loop ξεκινά στις 19:15 Ελλάδας, με επανάληψη των μεσημβρινών διαδρομών.

Αναλυτικά η κατάταξη ως τώρα: