Ράλλυ Πορτογαλίας - 2η Μέρα (πρωί): Σε τροχιά νίκης ο Rovanpera, εγκατέλειψε ο Loubet (video)


O Kalle Rovanpera είναι σε δικό του αγώνα στο Ράλλυ Πορτογαλίας, θυμίζοντας ξανά σε όλους τι είναι ικανός να κάνει στις ειδικές διαδρομές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 13/5/2023

«Ξύπνησα το πρωί κι σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα να οδηγήσουμε λίγο.» Αυτά ήταν τα λόγια του Kalle Rovanpera μετά το πέρας της SS9, της πρώτης ε.δ. της δεύτερης μέρας του Ράλλυ Πορτογαλίας, στο οποίο πια ο Φινλανδός έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Ο πρωταθλητής του 2022 θύμισε τον καλό του εαυτό για πρώτη φορά φέτος και άνοιξε τη διαφορά από τους διώκτες του σε κάθε μία από τις τρεις δοκιμασίες του πρωινού σκέλους.

Πίσω του, συντελείται μία μάχη με έπαθλο τη δεύτερη θέση. Dani Sordo, Esapekka Lappi και Thierry Neuville πάλεψαν σε μία ενδοοικογενειακή κόντρα ανάμεσα στα Hyundai, με τον Βέλγο να κλείνει τη διαφορά από τους δύο teammates του με το τέλος της SS11.

Για τον Ott Tanak η μέρα ξεκίνησε με δυσκολίες. Ο Εσθονός έμεινε στον δρόμο, αλλά τόνισε πως οδηγούσε «ένα άγριο άλογο» εξαιτίας του σεταρίσματος των αναρτήσεων στο Puma Rally1 Hybrid, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να πάρει το μέγιστο από το αυτοκίνητο.

Για τον teammate του στην M-Sport Pierre-Louis Loubet, το ράλλυ τελείωσε για σήμερα όταν χτύπησε το εμπρός αριστερό μέρος και μετά βρέθηκε να χτυπά στο βουνό λίγο πριν το τέλος της SS10 μήκους 37 χιλιομέτρων. Ο Γάλλος έκανε και προσπάθεια να μην κόψει τον δρόμο στα επόμενα αυτοκίνητα, αφού έσπασε την ανάρτηση και στις δύο πλευρές μπροστά.

Όσο για τους εγκαταλείψαντες της Παρασκευής, ο Takamoto Katsuta επέστρεψε μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον εναλλάκτη πριν την SS3, αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο για τον Elfyn Evans, που διέλυσε το αυτοκίνητό του στην SS7 κι έμεινε εκτός αγώνα ολοκληρωτικά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Kalle Rovanpera2:09:48.9
2Dani Sordo52.4
3Esapekka Lappi57.0
4Thierry Neuville57.9
5Ott Tanak1:34.1