Σκληρή κριτική Tanak για τα προβλήματα ηγεσίας της Hyundai


Παρότι η ομάδα ράλι της Hyundai ξεκίνησε δύσκολα τη σεζόν, τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, ο Ott Tänak, ο οποίος έχει κερδίσει τρία ράλι φέτος, επιμένει ότι δεν είναι όλα ακόμα ρόδινα.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/9/2022

Δεν είναι μυστικό ότι ο Tänak δεν είναι ευχαριστημένος με τα πάντα στη Hyundai αυτή τη στιγμή και σε συνέντευξή του εξήγησε πού εστιάζονται οι μεγαλύτερες ανησυχίες του. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η δομή της ομάδας. Μόλις το τακτοποιήσουμε αυτό, τα υπόλοιπα θα βρουν τον δρόμο τους», δήλωσε ο Εσθονός.

Η ομάδα ράλι της Hyundai είναι χωρίς μόνιμο επικεφαλής από τον Δεκέμβριο, καθώς μετά την αποχώρηση του Andrea Adamo δεν έχει διοριστεί μόνιμα κανείς άλλος. Ο Γάλλος Julien Moncet εκτελεί επί του παρόντος χρέη αναπληρωτή διευθυντή της ομάδας, αλλά ο Tänak δεν έκρυψε το γεγονός ότι θα ήθελε να δει κάποιον άλλον σε αυτή τη θέση.

Ο Tänak εξήγησε ότι κατά τη γνώμη του τα πράγματα δεν λειτουργούν για την ομάδα αυτή τη στιγμή. «Αν τα πράγματα δεν λειτουργούσαν και ήμασταν ευχαριστημένοι, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε γρήγοροι. Δεν νομίζω ότι είμαι αυστηρός με τη Hyundai, αλλά προσπαθώ να βάλω τα πράγματα στη σωστή τροχιά και να τα κάνω σωστά», τόνισε ο Εσθονός.

«Η Hyundai θα μπορούσε να επιτύχει σπουδαία πράγματα. Όλα πήραν την κάτω βόλτα μετά την απώλεια του επικεφαλής της ομάδας. Θα κερδίσουμε μερικά ράλι αυτή τη σεζόν, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο για τη Hyundai. Η Hyundai μπορεί να είναι πολύ καλύτερη. Για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε έναν ισχυρό επικεφαλής για να πάρει τα πράγματα ξανά μπροστά», πρόσθεσε.

Ο Tänak ρωτήθηκε επίσης σχετικά με τις φήμες που τον θέλουν να πηγαίνει στην M-Sport την επόμενη σεζόν. «Η M-Sport δεν έχει καμία σχέση με τη διοικητική δομή της Hyundai. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για αυτή την ομάδα. Πρόκειται απλώς για άλλη μια φήμη», δήλωσε ο Tänak.