Tech Talk: Πως θα εκκινήσετε σωστά το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας καλώδια (video)


Δείτε σε ένα χρηστικό βίντεο το πώς μπορούμε να εκκινήσουμε το αυτοκίνητό μας με καλώδια, σε περίπτωση που έχει πέσει η μπαταρία.

  • 7/1/2023

Το να συντηρούμε σωστά το αυτοκίνητό μας είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς έτσι θα μας συντροφεύει χρόνια και θα νιώθουμε σίγουροι για την ασφάλειά μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ενίοτε κάποιες περιπτώσεις που μπορούν να μας τύχουν όπου δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε. Μία εξ αυτών είναι και η πτώση τάσης της μπαταρίας μας.

Οι σύγχρονες μπαταρίες είναι κλειστού τύπου. Δηλαδή κρατάνε περισσότερα χρόνια και δεν χρειάζεται να προσθέτουμε υγρά σε αυτές, όπως παλαιότερα. Έχουν όμως και ένα κακό. Δεν μας προειδοποιούν για την κατάστασή τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να πάμε να βάλουμε μπροστά το αυτοκίνητό μας και αυτό να μην ξεκινά. Πως θα καταλάβουμε ότι φταίει η μπαταρία; Υπάρχουν μία σειρά από ενδείξεις, όπως το να μην λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα, να μην ανάβουν τα φώτα της πλαφονιέρας και, γενικά, να μην τροφοδοτούνται επαρκώς με ρεύμα τα διάφορα ηλεκτρονικά.

Εάν προσπαθήσουμε να βάλουμε μπροστά τον κινητήρα, θα ακουστεί πιθανά η μίζα αλλά δεν θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστούμε τη βοήθεια ενός άλλου αυτοκινήτου, για να βάλουμε μπροστά με καλώδια. Πρακτικά, θα χρησιμοποιήσουμε την μπαταρία του άλλου οχήματος για να εκκινήσει το δικό μας. Το πώς πραγματοποιούμε την όλη διαδικασία είναι κάτι που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.