Alpine A290: Κλείδωσε η ημερομηνία παρουσίασης για την «hot» έκδοση του Renault 5


Ξεκίνησε τη αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του πρώτου σπορ πενταθέσιου EV της Alpine.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPINE - CLEMENT CHOULOT
  • 2/4/2024

Η Alpine αποκάλυψε το A290_β concept car τον περασμένο Μάιο, προετοιμάζοντας το κοινό της γι αυτό που έρχεται. Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού showcar, A290, έχει συλληφθεί αρκετές φορές από τον φακό των κατασκόπων φωτογράφων να κάνει δοκιμές, κι ο καιρός να παρουσιαστεί επίσημα, πλησιάζει.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε γνωστό ότι θα τραβήξει το κάλυμμα του νέου μοντέλου στις 13 Ιουνίου, την πρώτη μέρα του εμβληματικού 24ωρου αγώνα του Le Mans στην Circuit De La Sarthe.

Το σπορ πενταθέσιο αυτοκίνητο πόλης της Alpine θα αποτελεί την «καυτή» εκδοχή του Renault 5 E-Tech, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ταυτόχρονα, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό προϊόν της Alpine, αλλά κι εκείνο που θα «ανοίξει» το «Γκαράζ των Ονείρων» της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης ένα ηλεκτρικό compact crossover GT, που θα καταφτάσει το 2025, μια ηλεκτρική έκδοση της A110, που θα παρουσιαστεί το 2026, αλλά και δύο εκπρόσωποι για τις κατηγορίες D και E, που έχουν ημερομηνία άφιξης προς το 2027.

Η Alpine A290 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-BEV, την οποία χρησιμοποιεί και το Renault 5 E-Tech, με τον επικεφαλής μηχανικής της εταιρείας, Robert Bonetto, να επιβεβαιώνει, μιλώντας στο Autocar, ότι το νέο EV θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, όσον αφορά την ισχύ του: Η πρώτη θα φέρει τον ηλεκτροκινητήρα των 220 PS και 300 Nm ροπής του Renault Megane E-Tech Electric, ενώ η δεύτερη, της οποίας η λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, θα επωφελείται από έναν ισχυρότερο κινητήρα, που εξελίσσει η Renault σε συνεργασία με τη Valeo και τη Siemens. Ο τελευταίος θα περάσει στην παραγωγή το 2027.

Μία μπαταρία θα είναι διαθέσιμη, η οποία θα έχει χωρητικότητα περίπου στα επίπεδα του Renault Zoe, δηλαδή 52 kWh, προσφέροντας περίπου 380 km αυτονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alpine A290: Η «καυτή» έκδοση του Renault 5 βγήκε στους δρόμους (photos)

Η Michelin κατασκεύασε ειδικά ελαστικά για το νέο hot hatch της Alpine (video)

Ένας «κόκορας» μέσα στο νέο Renault 5 - Ποιος είναι ο συμβολισμός (photos)