Η Michelin κατασκεύασε ειδικά ελαστικά για το νέο hot hatch της Alpine (video)


Η Alpine ετοιμάζεται για την πλήρη αποκάλυψη του A290 και δημιουργεί ειδικά ελαστικά για το πρώτο της EV σε συνεργασία με τη Michelin.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CLEMENT CHOULOT - ALPINE MEDIA SITE
  • 22/12/2023

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Alpine βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την πλήρη αποκάλυψή του. Πρόκειται για το A290, το hot hatchback που θα αποτελέσει την «καυτή» έκδοση του Renault 5, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 2024.

Οι κατασκοπικές φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο έδειξαν ότι δεν είναι πολλά εκείνα, τα οποία θα αλλάξουν, σε σχέση με την concept εκδοχή του μοντέλου, που είχε δείξει η Alpine τον Μάιο. Αυτό που πρόκειται σίγουρα όμως να αποτελέσει ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι τα ελαστικά.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε τα χέρια με τη Michelin, κατασκευάζοντας ειδικά ελαστικά για το ηλεκτρικό όχημα. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, είναι έργο δύο ετών έρευνας κι εξέλιξης, κατά τα οποία έγιναν χιλιάδες δοκιμές, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα ελαστικά θα επιτρέπουν στους οδηγούς του A290 να αξιοποιούν στο έπακρο όσα έχει να τους προσφέρει.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικές σειρές, η Pilot Sport S5, που θα έρχεται ως προεπιλογή στο μοντέλο, κι η Pilot Sport EV, η οποία θα εστιάζει στην ενεργειακή αποδοτικότητα, προσφέροντας χαμηλή αντίσταση κύλισης. Τα ελαστικά είναι μεγέθους 225-40-R19, δηλαδή έχουν πλάτος πέλματος 225mm, ύψος 45mm και διάμετρο 19 ίντσες.

Σύμφωνα με την Alpine, το A290 θα αποκαλυφθεί στα μέσα του ερχόμενου έτους, όντας το πρώτο εκ των 7 νέων μοντέλων που θα λανσάρει μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Θυμίζουμε ότι η ισχύς του ηλεκτρικού hot hatch θα ξεπερνά τους 220 ίππους, ενώ η μπαταρία θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 50 kWh, προσφέροντας αυτονομία 400 km.

Δείτε τη διαδικασία εξέλιξης των ελαστικών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Alpine A110 R υποδέχεται την έκδοση «Turini» - Οι τιμές στη Γαλλία

Δείτε ποιος οδηγός της F1 μπήκε με Alpine A110 στο Nurburgring και τη «σανίδωσε» (video)

Δείτε πόσα km/h φτάνει η Alpine A110 R στην Autobahn (video)