Ecocar Yudo: Το ξεχωριστό ηλεκτρικό SUV με τιμή 20.391 € (video-photos)


Με μήκος λίγο πάνω από 4 m, προσφέρει χώρους για 5 άτομα, πορτμπαγκάζ 310 L και αυτονομία 320 km. Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του.

  • ΦΩΤΟ: ECOCAR
  • 17/4/2024

Το Ecocar Yudo είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό SUV, που προσφέρει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, με πλούσιο εξοπλισμό και συμπαγείς διαστάσεις. Παράλληλα, είναι ένα από τα φθηνότερα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα στη χώρα μας.

Εμφανισιακά το Yudo έχει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό σχεδιαστικά. Έχει μήκος λίγο πάνω από 4 μέτρα (4.035 mm), πλάτος 1.736 mm και ύψος 1.625 mm, με μεταξόνιο 2.480 mm και βάρος 1.310 kg.

Είναι 5θυρο και 5θέσιο, με πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 310 L, ενώ τα πίσω καθίσματα «πέφτουν» σε αναλογία 40/60. Διαθέτει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ενώ η απόσταση των 165 mm από το έδαφος τού επιτρέπει να κινηθεί και ήπια εκτός δρόμου.

Για την επιβράδυνση φροντίζουν τα αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και απλά πίσω, ενώ εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, με ABS, ΕBD, ηλεκτρικό χειρόφρενο, isofix, αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, ανάρτηση με γόνατα McPherson εμπρός και σφαιρικούς συνδέσμους πίσω.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών (60Hz refresh rate, 120Hz touch sampling, 1080p) όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών. Το OS του συστήματος infotainment είναι το καλαίσθητο Amber που «τρέχει» σε 8πύρηνο chipset Spandragon της Qualcomm, με 3GB RAM και 32GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Στην καμπίνα θα βρείτε, επίσης, δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινη επένδυση στο ταμπλώ και «ξύλινες» λεπτομέρειες στις πόρτες, ενώ ο ambient φωτισμός ρυθμίζεται μεταξύ 256 χρωμάτων.

Στον πλούσιο εξοπλισμό του συναντά κανείς, επιπλέον, στοιχεία όπως Adaptive Cruise Control, keyless entry, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, Auto Hold, LED προβολείς και φλας με follow me home λειτουργία και αρκετά ακόμη που συνήθως περιλαμβάνονται σε ακριβότερα μοντέλα της αγοράς.

Η LFP μπαταρία του Ecocar Yudo διαθέτει ενεργειακή χωρητικότητα 41,7 KWh και προσφέρει αυτονομία έως 320 km κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 95 PS και ροπή 165 Nm, με την επιτάχυνση 0-50 km/h να έρχεται σε 4,5 sec. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 km/h. Μέσω AC φορτιστή η μπαταρία «γεμίζει» σε περίπου 7,5 ώρες ενώ υποστηρίζεται και ταχεία φόρτιση DC, με τη φόρτιση από 10%-80% να έρχεται σε 45 λεπτά.

Το Ecocar Yudo είναι διαθέσιμο σε χρώματα Galactic Grey, Moon White, Sky Blue και Plum Blossom Pink. Με λιανική τιμή στις 26.900 ευρώ και κρατική επιδότηση σχεδόν 6.500 €, το Yudo μπορεί να αποκτηθεί με τιμή 20.391 €, αλλά και ακόμα χαμηλότερη, για όσους δικαιούνται επιπλέον επιδότηση (ειδικές κατηγορίες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Test Drive: Ecocar Pocco - Δοκιμάζουμε το λιλιπούτειο EV citycar με τη μεγάλη πρακτικότητα

Το νέο microcar της ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε «στολή» και βγήκε στους δρόμους!

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το νέο EV ecocar Pocco στη ΔΕΘ! (photos)