Το νέο microcar της ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε «στολή» και βγήκε στους δρόμους!


To αμιγώς ηλεκτρικό ecocar CITY, με τη δύναμη των 10 ίππων και την τελική ταχύτητα των 80 km/h, ξεκίνησε περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

  • 14/9/2023

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η Ελληνική Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι στην προσπάθεια που κάνει για να εξηλεκτρίσει τον στόλο τον οχημάτων της, εντάσσει στο «δυναμικό» της ένα ηλεκτρικό microcar.

Πρόκειται για το ecocar City το οποίο ανήκει στην κατηγορία L7e και σύμφωνα με το πρόσφατο tweet της ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη βγει στους δρόμους και περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα πέριξ της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το ηλεκτρικό όχημα έχει πολύ χαμηλό κόστος μετακίνησης που αντιστοιχεί σχεδόν σε 1€/100 km.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του εξοπλισμού του είναι ότι διαθέτει air condition και έτσι οι αστυνομικοί δεν θα υποφέρουν κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχει μήκος μόλις 224.5 cm, πλάτος 130 cm και 157 cm ύψος ενώ το βάρος του, μαζί με τις μπαταρίες, φτάνει τα 670 kg. Σε ότι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα, αυτός αποδίδει 7.5kW (περίπου 10 ίππους), η αυτονομία του φτάνει έως και 250 km, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 80 km/h.