Επίσημο: Τον Μάρτιο η παρουσίαση του Peugeot E-5008, έρχεται και το ηλεκτρικό 408


Η Peugeot ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει το αμιγώς ηλεκτρικό E-5008 μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ ετοιμάζει και την EV έκδοση του 408.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PEUGEOT
  • 30/1/2024

Για αρκετό καιρό, το ρεπορτάζ έλεγε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot E-5008 θα παρουσιαστεί εντός του 2024, έχοντας κάνει ήδη την εμφάνισή του μπροστά στους φακούς των κατασκόπων φωτογράφων. Τώρα, η Peugeot προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα, επισημαίνοντας ότι το νέο μοντέλο θα καταφτάσει πριν το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου.

Η επιβεβαίωση ήρθε κατά τη διάρκεια του E-Lion Day της εταιρείας, στο οποίο οι Γάλλοι μίλησαν για τα σχέδιά τους για το 2024.

Η Peugeot δεν έκανε γνωστή την γκάμα κινητήρων του ούτε και κάποια άλλη σχετική πληροφορία, όμως η ημερομηνία αποκάλυψης πλησιάζει και έτσι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ.

Αργότερα μέσα στο 2024 θα έρθει κι η σειρά του E-408, με τη γαλλική εταιρεία να επεκτείνει την γκάμα των EV της. Με 9 επιβατικά και 3 ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα, η Peugeot προσφέρει την ευρύτερη ηλεκτρική γκάμα από οποιονδήποτε άλλον Ευρωπαίο κατασκευαστή mainstream αυτοκινήτων.

Η Peugeot φέρνει επίσης την τεχνητή νοημοσύνη στα επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα της (σε 5 πιλοτικές αγορές πριν από την ευρύτερη ένταξη που θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2024), προσφέροντας μέσω του i-Cockpit τις εφαρμογές του ChatGPT. Οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις παντός είδους, να ρυθμίζουν το σύστημα πλοήγησης και άλλες λειτουργίες του οχήματος χωρίς να χρειάζεται να πάρουν τα χέρια από το τιμόνι και χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τον δρόμο.

Εκτός αυτού, έχοντας εμπιστοσύνη στην ποιότητα των προϊόντων της, η Peugeot προσφέρει στους πελάτες του νέου E-3008, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο το «PEUGEOT Allure Care» ένα πρόγραμμα που εγγυάται τη φροντίδα των οχημάτων, καλύπτοντας τον ηλεκτροκινητήρα, τον φορτιστή, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τα κύρια ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη του έως και 8 χρόνια / 160.000km. ΤοPEUGEOT Allure Care συμβάλλει στην απόφαση των πελατών να επιλέξουν ένα τελευταίας γενιάς ηλεκτρικό μοντέλο, προσφέροντας τους ξενοιασιά και ανεμελιά. Παράλληλα, έρχεται να συμπληρώσει την ειδική εγγύηση που προσφέρει η PEUGEOT για όλες τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων της, επίσης διάρκειας 8 ετών/160.000km, καλύπτοντας ολόκληρο το όχημα.

Οι Γάλλοι δηλώνουν απόλυτα αφοσιωμένοι στους 5 πυλώνες «e» που πρεσβεύουν: Ecosystem, Experience, Electric, Efficiency και Environment.

  • Ecosystem: Οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών, βασισμένο σε λύσεις Stellantis.
  • Experience: Εμπειρία για τον πελάτη, από την αρχή έως το τέλος.
  • Electric: Μια 100% ηλεκτρική γκάμα μέχρι το τέλος του 2024.
  • Efficiency: Απόδοση, επίτευξη μέγιστων επιδόσεων με ελάχιστη ηλεκτρική κατανάλωση.
  • Environment: Περιβάλλον, ένας στόχος βιωσιμότητας και η δέσμευση να γίνει Carbon Net Zero μέχρι το 2038.

Η Linda Jackson, CEO της Peugeot, είπε σχετικά: «Με το E-Lion project, η Peugeot κινητοποιεί όλη την τεχνολογική της τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα των ομάδων της για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της να αποκτήσουν πρόσβαση στη βιώσιμη κινητικότητα. Η Peugeot ως ηγέτης, θέλει να ανοίξει το δρόμο. Πρόκειται για ένα έργο που μας ανταμείβει απίστευτα».

Η δημιουργία ενός πλήρους οικοσυστήματος βασισμένου σε λύσεις Stellantis αποτελεί έναν ακόμη πυλώνα του project E-Lion. Ο όμιλος Stellantis αναπτύσσει μια επιχείρηση κυκλικής οικονομίας που βασίζεται στα «4R»: Remanufacture, Repair, Reuse, and Recycle (Ανακατασκευή, Επισκευή, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση).

Η Peugeot αποτελεί μέρος αυτής της προσέγγισης, χρησιμοποιώντας λιγότερα και πιο βιώσιμα υλικά, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής τους και εξασφαλίζοντας την ανακύκλωσή τους στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Για παράδειγμα, το νέο PEUGEOT E-3008 αποτελείται κατά 23% από ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένων χαλύβων και πολυμερών.

Επιπλέον, η γαλλική φίρμα δεσμεύεται για την εκπαίδευση, καθώς ο άνθρωπος και το περιβάλλον βρίσκονται στο επίκεντρο του project E-Lion. Η Peugeot ανακοίνωσε μια δεύτερη συνεργασία για το 2024 με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση BORN FREE, η οποία εργάζεται για την προστασία των άγριων ειδών και των άγριων τόπων, εμπλέκοντας, εκπαιδεύοντας και ενδυναμώνοντας τις τοπικές κοινότητες ώστε να συνυπάρχουν με τα άγρια ζώα σε διάφορες χώρες του κόσμου. «Με την υποστήριξη και τη δέσμευση της Peugeot, η BORN FREE αναπτύσσει αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές, για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, την προστασία της άγριας ζωής και την προστασία των κατοίκων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια όλων», τόνισε ο συν-ιδρυτής της BORN FREE, Will Travers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο Peugeot 208 (τιμές, εκδόσεις)

Οι τιμές του νέου Peugeot 2008 Hybrid στην Ισπανία

Οι τιμές του ήπια υβριδικού Peugeot 3008 Hybrid στην Ελλάδα