Ηλεκτροσόκ η νέα Porsche Taycan! Με 952 PS και 678 km αυτονομίας (photos)


Η Porsche ανανέωσε την Taycan, προσφέροντάς της περισσότερη ισχύ, ισχυρότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία. Οι τιμές της στην Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE AG
  • 7/2/2024

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την παρουσίασή της το 2019, η Porsche Taycan έλαβε το πρώτο σημαντικό της «φρεσκάρισμα» και στις τρεις εκδόσεις αμαξώματος (Sedan, Cross Turismo, Sport Turismo), το οποίο σήμανε τη βελτίωση των επιδόσεων όλων των εκδόσεων του μοντέλου.

Πιο συγκεκριμένα, η Taycan Turbo S είναι κατά 190 PS ισχυρότερη, φτάνοντας πλέον τους 952 PS, με αποτέλεσμα να απαιτούνται μόλις 2,4 sec. για τα 0-100 km/h. Αυτή η επίδοση φέρνει το μοντέλο στην κορυφή ολόκληρης της γκάμας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας πλέον ξεπεράσει την ισχύ της 918 Spyder, που κατείχε τον τίτλο της ισχυρότερης Porsche που έχει κατασκευαστεί.

Η αύξηση στην ισχύ οφείλεται στον ηλεκτροκινητήρα νέας τεχνολογίας που έχει τοποθετήσει η εταιρεία στον πίσω άξονα, ο οποίος αγγίζει έως και τους 109 PS. Βελτιωμένη είναι και η διαχείριση της θερμότητας, ενώ όλες οι εκδόσεις έχουν εξοπλιστεί με τροχούς που εστιάζουν στην καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, όπως και ελαστικά με μειωμένη αντίσταση κύλισης.

Όσο για την αυτονομία, είναι αυξημένη περισσότερο από 35% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, φτάνοντας έως και τα 678 km με μία φόρτιση. Και η φόρτιση είναι ταχύτερη, σύμφωνα με την Porsche. Για παράδειγμα, σε σταθμούς φόρτισης 800V, η ταχύτητα αγγίζει τα 320 kW, δηλαδή 50 kW περισσότερο από πριν. Μόλις 18 λεπτά χρειάζονται για τη φόρτιση από το 10% στο 80%, δηλαδή ο μισός χρόνος απ' ό,τι στο προηγούμενο μοντέλο, παρά την αύξηση της ενεργειακής χωρητικότητας της μπαταρίας από τα 93 kWh στα 105 kWh στο πακέτο Performance Battery Plus.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και σε άλλα σημεία, καθώς, πλέον όλες οι εκδόσεις της Taycan διαθέτουν αερανάρτηση, η οποία συνδυάζει την άνεση με τη δυναμική οδήγηση. 

Στο κομμάτι του σχεδιασμού, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά σώματα στο μπροστινό μέρος, τα οποία είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία HD Matrix, όπως και ένας επανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας, που δίνει έμφαση στο πλάτος της Taycan. Προσφέρεται επίσης ο νέος χρωματισμός Turbonite στις εκδόσεις Turbo και Turbo S.

Περνώντας στο εσωτερικό της Taycan, βρίσκει κανείς τέσσερις οθόνες: Έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, μία οριζόντια οθόνη για τον χειρισμό του συστήματος infotainment και μία κάθετη για τον έλεγχο του κλιματισμού και άλλων λειτουργιών του οχήματος, αμφότερες στην κεντρική κονσόλα, όπως και μία τελευταία, στη μεριά του συνοδηγού, μέσω της οποίας προβάλλονται ταινίες και video. Εκτός αυτού, υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με Apple CarPlay, το οποίο μάλιστα είναι «βαθύτερα ενσωματωμένο στις λειτουργίες του οχήματος», σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Porsche αναφέρει ότι το ανανεωμένο μοντέλο θα καταφτάσει στις αντιπροσωπείες της την άνοιξη του 2024, με τις τιμές στην Ελλάδα, για τη sedan, να ξεκινούν από τα 108.190 ευρώ για τη βασική έκδοση, από 128.250 ευρώ για την Taycan 4S, από 185.310 ευρώ για την Taycan Turbo κι από 221.480 ευρώ για την Taycan Turbo S.

Οι εκδόσεις Sport Turismo εκκινούν από 109.200 €, ενώ οι Cross Turismo από 120.610 €. Δείτε τις τιμές όλων των τύπων της Taycan πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Porsche 911 facelift δείχνει τις αλλαγές σε coupe και cabrio αμάξωμα (photos)

Η ηλεκτρική Porsche Cayenne δοκιμάζεται στα χιόνια - Οι πρώτες πληροφορίες (photos)

Αυτά τα ελαστικά διάλεξε η Porsche για πρώτη τοποθέτηση στη νέα Cayenne