Horner: «Δεν αποκλείεται ο Sainz να επιστρέψει στην 'οικογένεια' της Red Bull»


Η μετάβαση του Carlos Sainz στη Red Bull μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ, με τον team principal της ομάδας να δηλώνει ότι κάθε ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI - XAVIER BONILLA - FLORENT GOODEN, Robert Cianflone Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 26/3/2024

Ο Carlos Sainz έδωσε μία εντυπωσιακή παράσταση στο GP Αυστραλίας, κατακτώντας τη νίκη για τρίτη φορά στην καριέρα του κι ηγούμενος το πρώτο 1-2 της Ferrari από το Μπαχρέιν του 2022. Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari προσπέρασε τον Max Verstappen στον δεύτερο γύρο, με τον δεύτερο να εγκαταλείπει με βλάβη στο πίσω δεξί φρένο.

Μετά το συμβάν, ο Sainz οδήγησε τον υπόλοιπο αγώνα συνετά και χωρίς προβλήματα ή λάθη, διατηρώντας το προβάδισμα από τον ομόσταβλό του, Charles Leclerc, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος.

Ταυτόχρονα, ο Ισπανός είναι ο μοναδικός οδηγός που μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τη Red Bull από τις αρχές του 2023. Ωστόσο, το μέλλον του στη Formula 1 μετά το τέλος του 2024 δεν είναι εξασφαλισμένο, αφού έχει ήδη γίνει γνωστό ότι ο Lewis Hamilton θα τον αντικαταστήσει στη Ferrari το 2025.

Με τον Sergio Perez να μην έχει ανανεώσει ακόμη για την επόμενη σεζόν, το ενδεχόμενο ο Sainz να επιστρέψει στην «οικογένεια» απ' όπου ξεκίνησε την καριέρα του, παραμένει ανοιχτό. Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2015 με την τότε Toro Rosso, που αργότερα μετονομάστηκε σε AlphaTauri και πλέον λέγεται Racing Bulls. Παρέμεινε εκεί μέχρι το 2017, πριν μεταβεί στη Renault.

Για την περίπτωση ο Sainz να μεταβεί στη Red Bull μίλησε ο team principle της ομάδας, Christian Horner«Νομίζω ότι θέλουμε να προσλάβουμε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό οδηγών στη Red Bull Racing και κάποιες φορές πρέπει να κοιτάξεις κι εκτός της ομάδας. Για παράδειγμα, έχουμε έναν πολύ γρήγορο, άνεργο [για το 2025] οδηγό που κέρδισε τον σημερινό αγώνα. Οπότε η αγορά είναι αρκετά ρευστή με κάποιους οδηγούς.»

Όταν ρωτήθηκε από το Autosport σχετικά με το εάν ο Sainz θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή για την ομάδα, ο Horner απάντησε: «Κοιτάξτε, με βάση μια επίδοση σαν αυτή, δεν μπορείς να αποκλείσεις κανένα ενδεχόμενο, οπότε θεωρώ ότι πρέπει απλά να πάρεις χρόνο για να αποφασίσεις.

«Προφανώς, ο Checo ήταν εκτεθειμένος σήμερα. Είχε κι εκείνος ένα πολύ καλό ξεκίνημα σεζόν, οπότε δεν είμαστε απελπισμένα βιαστικοί. Ο Carlos είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει κερδίσει τη Red Bull την τελευταία χρονιά, οπότε φαίνεται ότι είναι η νέμεσίς μας.»

Αντίστοιχα, ο Sainz μίλησε από τη δική του πλευρά για τις πιθανότητες η εκθαμβωτική του απόδοση στο GP Αυστραλίας, μόλις 16 μέρες μετά την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, που τον άφησε εκτός GP Σαουδικής Αραβίας, να τον ανυψώσει στα μάτια των team principals, εξασφαλίζοντάς του μία θέση στο grid του 2025:

«Δεν ξέρω. Σίγουρα, δεν κάνει κακό. Αυτό είναι 100%. Ακόμη δεν έχω δουλειά για την επόμενη σεζόν, οπότε υποθέτω ότι αυτό θα βοηθήσει. Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουν πάνω κάτω για τι είμαι ικανός.

«Δεν αγωνίζομαι για να αποδείξω την αξία μου στους team principals ή στο κοινό. Αγωνίζομαι για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αν μου δοθεί ένα μονοθέσιο, μπορώ να τα καταφέρω και να είμαι εκεί, ψηλά. Κι αυτή είναι η προσέγγιση που έχω και θα συνεχίσω να έχω για το υπόλοιπο της σεζόν.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Formula 1 – Αυστραλία: Ο «απολυμένος» Sainz και το «αστέρι» που παραμένει… σβηστό!

GP Αυστραλίας – Καταστροφή για τον Verstappen, 1-2 για τη Ferrari

Carlos Sainz: Σε διαπραγματεύσεις με Mercedes και Toto Wolff