Τα μελλοντικά μοντέλα της Hyundai θα καλούν την αστυνομία αν ακούσουν ουρλιαχτό


Οι εργαζόμενοι της Hyundai παρουσίασαν μια concept πρόταση μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 2/12/2023

Στο Idea Festival 2023 της Hyundai, ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί και να προάγει δημιουργικά ερευνητικά project των εργαζομένων της, η ιδέα που κέρδισε το τρίτο βραβείο αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο της ασφάλειας μέσα κι έξω από το αυτοκίνητο, αν εφαρμοστεί.

Το θέμα της φετινής έκδοσης του φεστιβάλ ήταν «Τεχνολογία με Καρδιά που θα Αλλάξει τον Κόσμο». Το concept που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο τα αυτοκίνητα θα μπορούν να συνεργαστούν με την αστυνομία ανά πάσα στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα «H-SOS», όπως ονομάζεται, θα εξοπλίζει το εκάστοτε όχημα με εξωτερικά μικρόφωνα, τα οποία θα εντοπίζουν ήχους από τον περιβάλλοντα χώρο και θα μπορούν να εντοπίσουν σημάδια που υποδεικνύουν ότι κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως για παράδειγμα ένα ουρλιαχτό ή μια έκρηξη.

Αν ανιχνευτεί κάποιος τέτοιος ήχος, το αυτοκίνητο θα ενεργοποιεί τους προβολείς, τα αλάρμ και την κόρνα και θα ξεκινά την καταγραφή του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο, μέσω καμερών. Στη συνέχεια, θα γνωστοποιεί την τοποθεσία του στην αστυνομία, στέλνοντας ταυτόχρονα πλάνα από τις κάμερες.

Σε περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων ή φυσικών καταστροφών, το σύστημα θα μπορούσε να προειδοποιήσει τους χρήστες των γύρω οχημάτων, ώστε να μην πλησιάσουν.

Η φιλοσοφία του H-SOS θυμίζει αρκετά το Sentry Mode της Tesla, το οποίο προλαμβάνει κι αποτρέπει οποιαδήποτε κλοπή ή βανδαλισμό, χρησιμοποιώντας ένα αντίστοιχο σύστημα καμερών κι αισθητήρων.

Δείτε την παρουσίαση (Αγγλικοί κι Ελληνικοί υπότιτλοι διαθέσιμοι στις ρυθμίσεις του video):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημο: Αυτή είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα πουλάει τα μοντέλα της από το Amazon

ADAS: Αυτά είναι τα 8 συστήματα ασφαλείας που γίνονται υποχρεωτικά σε όλα τα νέα αυτοκίνητα

Σεισμός καταγράφεται από τις κάμερες ασφαλείας ενός Tesla (Video)