Οι αυτοκινητοβιομηχανίες γυρίζουν την πλάτη στην CES 2022 λόγω της "Omicron"


Η απόσυρση πολλών εταιριών από την ετήσια έκθεση τεχνολογίας που γίνεται στο Las Vegas, οδήγησε τους διοργανωτές στην μείωση της διάρκειάς της κατά μία ημέρα.

  • 3/1/2022

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση από τους διοργανωτές της CES 2022 (Consumer Electronics Show) που αναφέρει πως η ετήσια έκθεση θα ολοκληρωθεί μία μέρα νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Αυτή η εξέλιξη προήλθε κατά βάση από την απόφαση που πήραν εταιρίες να ακυρώσουν τη φυσική τους παρουσία και να παρουσιάσουν τα νέα τους επιτεύγματα με ψηφιακό τρόπο στο κοινό. Κατά συνέπεια το show που ξεκινά την 5η Ιανουαρίου θα... ρίξει αυλαία δύο μέρες μετά (7/1).

Ο βασικός λόγος που ήρθε αυτή η εξέλιξη αφορά τη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού η οποία έχει κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα κρούσματα τα αυξάνονται όλο και περισσότερο σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο η BMW ανακοίνωσε πως προχωρά στην ψηφιακή παρουσίαση των νέων της προϊόντων που θα γίνει από τις εγκαταστάσεις της στην Γερμανία μέσω livestreaming, ενώ την ίδια στιγμή η Daimler  γνωστοποίησε τις ανησυχίες της σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και ακύρωσε τη φυσική παρουσία της Mercedes στο Las Vegas, φοβούμενη για την υγεία των στελεχών της. Στην ίδια λογική κινήθηκαν και άλλες εταιρίες όπως General Motors, Volvo, Robert Bosch, ZF, Magna International, Mobileye, Velodyne Lidar και Veoneer ακυρώνοντας την παρουσία τους.

Προχωράμε στη μείωση της διάρκειας της έκθεσης στις τρεις ημέρες και εφαρμόζουμε αυστηρά υγειονομικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των επισκεπτών και των εκθετών”, δήλωσε σχετικά ο CEO της έκθεσης Gary Shapiro σχολιάζοντας την εξέλιξη.