Ferrari: Δοκιμάζει στο Φιοράνο τις μεγάλες αναβαθμίσεις πριν την Ίμολα


Ο Charles Leclerc κι ο Carlos Sainz θα οδηγήσουν την SF-24 '2.0' στην πίστα του Φιοράνο πριν την έναρξη του GP Εμίλια Ρομάνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI - ANTONIN VINCENT
  • 8/5/2024

Η Ferrari ετοιμάζεται για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της με ένα τεράστιο πακέτο αναβαθμίσεων, με σκοπό να «κυνηγήσει» τη Red Bull και την εκτενώς ανανεωμένη McLaren. Η SF-24 '2.0' θα δοκιμαστεί από τους Ιταλούς πριν το ντεμπούτο της στην Ίμολα στις 17-19 Μαΐου, κάνοντας τους πρώτους της γύρους στο Φιοράνο.

Οι αλλαγές που θα έρθουν στο μονοθέσιο είναι ριζικές κι αναμένεται να φέρουν τη Ferrari πιο κοντά στους πρωτοπόρους, ή ακόμη και να της επιτρέψουν να πάρει εκείνη το πάνω χέρι, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα από την Ιταλία. Οι δοκιμές στο Φιοράνο έχουν στόχο να επιβεβαιώσουν ότι οι αριθμοί στον προσομοιωτή και τη σήραγγα αέρος μεταφράζονται και στην πίστα, δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες.

Οι Ιταλοί έχουν ήδη πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές στον ψηφιακό κόσμο, με την παραγωγή των νέων μερών να έχει ξεκινήσει πριν το GP Μαϊάμι, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση τμήμα των αναβαθμίσεων να έρθει για τον αγώνα στη Φλόριντα. Εξάλλου, το αγωνιστικό τριήμερο στην Ίμολα περιλαμβάνει τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, προσφέροντας στην ομάδα περισσότερο χρόνο για δοκιμές με το νέο μονοθέσιο.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και τη σεζόν του 2023, όταν η Ferrari είχε φέρει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στην Αυστρία. Πριν την έναρξη του τριημέρου, η ιταλική ομάδα είχε προγραμματίσει μια ημέρα γυρισμάτων στο Φιοράνο, την οποία φυσικά είχε χρησιμοποιήσει ως δοκιμές για το νέο πάτωμα και τη νέα μπροστινή αεροτομή της SF-23.

Για την SF-24, oι εισαγωγές αέρα, που βρίσκονται στα πλαϊνά του μονοθεσίου, θα αναστραφούν, υιοθετώντας ένα concept αντίστοιχο με εκείνο της Red Bull και πηγαίνοντας κόντρα στη φιλοσοφία που ακολουθούσε μέχρι προσφάτως η ιταλική ομάδα. Ο Charles Leclerc κι ο Carlos Sainz θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν την «έκδοση 2.0,» όπως έχει ονομαστεί από ξένα μέσα την Πέμπτη και την Παρασκευή, 9-10 Μαΐου. Καθένας θα ολοκληρώσει 100 km πίσω από το τιμόνι του αναβαθμισμένου μονοθεσίου, κάνοντας τις πρώτες «σημειώσεις» γι αυτό.

Πηγή: formu1a.uno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Μαϊάμι: «Ανάσταση» για τον Norris, παρθενική νίκη για τον Βρετανό!

Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Newey που μπορεί να μπλοκάρει τη «μετακόμιση» στο Maranello

Leclerc: «Ο Sainz είναι καλύτερος από εμένα τελευταία»