Leclerc: «Ο Sainz είναι καλύτερος από εμένα τελευταία»


Ο Charles Leclerc παραδέχτηκε ότι οι επιδόσεις του teammate του στους τελευταίους αγώνες ήταν πολύ καλύτερες από τις δικές του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI - XAVI BONILLA
  • 18/4/2024

Ο Carlos Sainz έχει κάνει το τέλειο ξεκίνημα της σεζόν. Μετά το βάθρο του στο Μπαχρέιν και την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, που τον άφησε εκτός GP Σαουδικής Αραβίας, κατάφερε να ανακάμψει και να κατακτήσει τη νίκη στην Αυστραλία, όπως κι ακόμη ένα βάθρο στην Ιαπωνία.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν κυλήσει το ίδιο ομαλά για τον teammate του, Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος τερμάτισε πίσω από τον Ισπανό στους δύο τελευταίους αγώνες, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει μετά το GP Ιαπωνίας ότι το πρόβλημα έχει ρίζες στις μέτριες επιδόσεις του στις κατατακτήριες.

Ο Leclerc δήλωσε, πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης στην Κίνα, ότι ένας ακόμη παράγοντας, που έχει επιφέρει αυτό το χάσμα, ανάμεσα σε εκείνον και τον ομόσταβλό του, είναι το γεγονός ότι ο Sainz οδηγεί σε «πολύ υψηλό επίπεδο».

«Πιστεύω ότι είναι απλό, κάνει καλύτερη δουλειά. Πιστεύω ότι στο Μπαχρέιν είναι δύσκολο να συγκρίνω γιατί από τη δική μου πλευρά αντιμετώπιζα προβλήματα και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ δυνατό τριήμερο, πέρα από αυτό,» εξήγησε.

«Ωστόσο, στους δύο τελευταίους αγώνες, απλά ήταν πιο δυνατός. Στο χέρι μου είναι να δουλέψω, ειδικά τον ρυθμό των κατατακτηρίων μου, που συνήθως είναι το δυνατό μου σημείο. Δυσκολεύομαι να κάνω έναν ολοκληρωμένο, καλό γύρο. Η γραμμή ανάμεσα στο να βγει καλός ή εντελώς λάθος ο γύρος προετοιμασίας είναι πολύ λεπτή.

«Για τώρα, δυσκολευόμουν περισσότερο σε σχέση με τον Carlos κι εκείνος οδηγεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Δουλεύω πολύ πάνω σε αυτό. Και συνήθως, όταν εστιάζω κάπου συγκεκριμένα, βελτιώνομαι αρκετά γρήγορα.

«Δεν ανησυχώ, όμως προφανώς τώρα πρέπει να το δείξω και στην πίστα αυτό - ξεκινώντας από αύριο στις κατατακτήριες.»

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Leclerc αναμένει ότι η Ferrari θα μπορέσει να βρεθεί πιο κοντά στη Red Bull στο GP Κίνας. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κυριαρχία των αργών στροφών στην πίστα, οι οποίες φαίνεται να ταιριάζουν περισσότερο στη φιλοσοφία της SF-24.

«Στα χαρτιά, πιστεύω ότι είναι μια πίστα που θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο πιο δυνατοί, σε σχέση με τη Suzuka, όμως θα το προσεγγίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Red Bull θα έχει το πάνω χέρι,» προσέθεσε ο Μονεγάσκος.

«Απλά πρέπει να εστιάσουμε στους εαυτούς μας, επειδή είναι πολύ εύκολο να κάνουμε λάθη, όπως είδαμε ειδικά στις κατατακτήριες στη Suzuka - Δεν έκανα καλή δουλειά το Σάββατο κι έτσι δεν πέφτεις από τέταρτος, πέμπτος, αλλά από τέταρτος, όγδοος.

«Στον αγώνα θα είμαστε πιο κοντά. Όμως θα δούμε, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οδηγήσαμε εδώ τελευταία φορά. Είδα ότι η πίστα είναι βαμμένη, ή υπήρχε κάτι περίεργο, οπότε πρέπει να δούμε και πώς θα συμπεριφερθεί το μονοθέσιο και πού βρίσκονται τα όρια για τον αγώνα.

«Όμως στα χαρτιά, πιστεύω ότι θα είμαστε πιο κοντά σε εκείνους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ferrari: Σε ποιο Grand Prix θα έρθει το τεράστιο πακέτο αναβαθμίσεων

F1: Ανακοινώθηκε το καλεντάρι του 2025 - Πρεμιέρα με Αυστραλία για πρώτη φορά από το 2019