Η Audi... κρύβει το νέο Q8 e-tron σε πρωτότυπο της Porsche Macan (photos)


Η επόμενη γενιά της ηλεκτρικής SUV ναυαρχίδας της Audi βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών, αν και οι Γερμανοί δεν ήθελαν να το διαπιστώσουμε.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 1/5/2024

Η Porsche παρουσίασε την ηλεκτρική Macan στις αρχές του 2024 και χρησιμοποιεί τροποποιημένα πρωτότυπά της ως αυτοκίνητα δοκιμών για την αμιγώς ηλεκτρική Cayenne, η οποία δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2026.

Έτσι, οι συγκεκριμένες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε σήμερα από ένα mule της Macan θα «έπρεπε», λογικά, να αποτελούν άλλη μία συνάντηση με την επερχόμενη Cayenne EV. Ωστόσο, οι συνεργάτες μας είναι βέβαιοι ότι η αλήθεια είναι διαφορετική.

Όλα δείχνουν ότι μπροστά μας έχουμε την επόμενη γενιά του… Audi Q8 e-tron, που ανανεώθηκε στα τέλη του 2022, έχοντας παρουσιαστεί, ως Audi e-tron, το 2018. Πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Από μια σειρά στοιχείων, που μπορεί να μοιάζουν με λεπτομέρειες, αλλά έχουν τη σημασία τους.

Τα αυτοκίνητα δοκιμών της ηλεκτρικής Cayenne, που βασίζονταν στην Macan EV, είχαν πιο φαρδιά φτερά και διαφορετική σχεδίαση στο εμπρός μέρος. Το συγκεκριμένο επίσης έχει ανάλογες «διαστάσεις», όμως και πάλι το εμπρός τμήμα διαφοροποιείται σε σχέση με το αντίστοιχο των δύο Porsche.

Επιπλέον, οι πινακίδες κυκλοφορίας ξεκινούν από «IN», που παραπέμπει στο Ingolstadt (έδρα της Audi) και συναντάμε στα πρωτότυπά της. Αντίθετα, τα ανάλογα της Porsche συνήθως ξεκινούν με «BB» ή «LB». Επιπλέον, Audi και Porsche έχουν εξελίξει από κοινού την ηλεκτρική πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE), στην οποία βασίστηκαν ήδη η Macan και το νέο Audi Q6 e-tron.

Ως αποτέλεσμα, οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η Audi δοκιμάζει τη νέα πλατφόρμα για το μεγαλύτερο, σε σχέση με το Q6, Q8 e-tron και δεν θα πρέπει να σταθούμε στη σχεδίαση που βλέπουμε στο συγκεκριμένο πρωτότυπο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το camo με τη μορφή αυτοκόλλητων ούτε ασφαλώς με τις ψεύτικες απολήξεις της εξάτμισης.

Δεδομένα το νέο Audi Q8 e-tron βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο εξέλιξης και θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά μέχρι να «εμφανιστεί» με αμάξωμα προπαραγωγής. Άλλωστε, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποκαλυπτήριά του τοποθετούνται χρονικά για το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Audi RS 6 e-tron δείχνει για πρώτη φορά την τελική του σχεδίαση (photos)

Στην Ελλάδα το νέο Audi A3 allstreet - Δείτε την τιμή του

Audi: Αυτά είναι τα νέα Q7 και Q8 TFSI e quattro (photos)