Έρχεται κυριαρχία της Mercedes και στην Formula E;


H Γερμανική εταιρία ετοιμάζει πυρετωδώς το μονοθέσιό της για την ηλεκτρική Formula E με το οποίο θα συμμετάσχει στην σεζόν 2019-2020

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/6/2019

Και σαν να μην έφθανε η απόλυτη κυριαρχία της στην Formula 1 η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να μπει και στην Formula E με στόχο την απόλυτη κυριαρχία και σ' αυτή τη νέα και ιδιαίτερα σημαντική μορφή του μηχανοκίνητου σπορ.

Ήδη το μονοθέσιο με την ονομασία Silver Arrow 01 έχει κάνει μεγάλες δοκιμές τον Μάρτιο, ενώ πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσε 218 γύρους εντατικών δοκιμαστικών στην πίστα Autodromo Riccardo Paletti κοντά στο Varano της Ιταλίας.

Οδηγοί του είναι οι Garry Paffet και Stoffel Vandoorne με τον τελευταίο να δηλώνει ότι το μονοθέσιο είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει έτοιμο να πρωταγωνιστήσει. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ian James σημείωσε ότι στις τελευταίες δοκιμές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και νέες μονάδες ισχύος, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν ώστε να είναι έτοιμοι για τον  πρώτο αγώνα.

Η σεζόν ξεκινά στις 22 Νοεμβρίου με το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας. Το πρωτάθλημα 2019-2020 θα είναι το πιο ενδιαφέρον από την αρχή του θεσμού, καθώς εκτός από την Mercedes-Benz θα έχει και άλλους σημαντικούς νέους "παίκτες", όπως οι Porsche, DS Automobiles, Audi, BMW, Jaguar, Nissan, Mahindra και ΝΙΟ.