Έρχεται το νέο Renault Symbioz - Δείτε πότε παρουσιάζεται


Το πιο συμπαγές μοντέλο της Renault στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV «τρέχει» για την παγκόσμια πρεμιέρα του. Όλες οι πληροφορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: RENAULT MEDIA GROUP
  • 25/4/2024

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 η Renault ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου μοντέλου στην γκάμα της, με το οποίο ενισχύει την «επιθετική» πολιτική της στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.

Πρόκειται για το Symbioz, το ολοκαίνουριο οικογενειακό SUV με όνομα προερχόμενο από την αρχαία ελληνική γλώσσα («συμβίωσις»), που έχει ως στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των οικογενειών όσο και των επαγγελματιών.

Πλέον, εκτός από τις teaser φωτογραφίες και video που είχε δημοσιεύσει εκείνη τη χρονική στιγμή, γνωρίζουμε πότε θα αποκαλυφθεί πλήρως. Η Renault ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαϊου στις 09:30 ώρα Ελλάδας.

Οι Γάλλοι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο νέο μοντέλο, το οποίο θα συνδυάζει την οδηγική ευχαρίστηση με τους άνετους χώρους και θα εφοδιάζεται με το πλήρως υβριδικό κινητήριο σύνολο E-Tech full hybrid, που αποδίδει 145 PS. Έτσι, θα ισχυροποιήσει την υβριδική παρουσία της στην κατηγορία των C-SUV, όπου ήδη προσφέρει το Austral αλλά και το Arkana.

Μάλιστα, το Symbioz θα είναι το πιο συμπαγές των τριών SUV, με μήκος 4,41 m, έναντι 4,51 m του Austral και 4,56 m του Arkana, έχοντας το χαρακτήρα του «compact οικογενειακού» SUV, την ώρα που για τα άλλα δύο αποδίδονται οι χαρακτηρισμοί «high-tech» (Austral) και SUV coupe με «δυναμική σχεδίαση» (Arkana).

Την παρουσίαση του Symbioz θα πραγματοποιήσουν οι Fabrice Cambolive (CEO της Renault), Gilles Vidal (VP Renault Design), John Cleworth (Symbioz Product Director) και Dominique-William Jacson (The Originals Renault La Collection Manager).

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Απριλίου, η γαλλική φίρμα παρουσίασε και το αναβαθμισμένο Captur, φρεσκάροντας το δημοφιλές συμπαγές όχημα ελεύθερου χρόνου της, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό στην απαιτητική κατηγορία των B-SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Renault Clio Ε-Tech 145 Esprit Alpine- Δοκιμάζουμε τo απόλυτο υβριδικό supermini

Αυτές είναι οι τιμές του νέου Renault Captur στη Γερμανία (πίνακας)

Το Renault Clio απέκτησε νέα έκδοση με τιμή κάτω από 17.000 €