2022 Μercedes AMG EQS: Spying shots για την ηλεκτροκίνητη λιμουζίνα των 670 ίππων!


Σε πρώτη προβολή η κορυφαία έκδοση της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Mercedes.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 29/4/2021

Στους δρόμους του ευρωπαϊκού βορρά «συνελήφθη» η νέα Mercedes AMG EQS! Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Στουτγάρδη, δοκιμάζεται εντατικά αυτές τις μέρες ώστε να είναι πανέτοιμο να μπει στις εκθέσεις της γερμανικής φίρμας στα τέλη του 2021 ή το αργότερο έως τις αρχές του 2022.

Από το αμάξωμά της, λάμπουν δια της απουσίας τους οι… απολήξεις της εξάτμισης, καθώς μπορεί να έχουμε να κάνουμε με μια έκδοση AMG, αλλά με ηλεκτρική μονάδα πρόωσης, όπως εξάλλου συμβαίνει και με αντίστοιχες εκδόσεις Μ της BMW.

Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να πούμε πώς είναι μικρές οι αλλαγές σε σχέση με την απλή EQS και εντοπίζονται στον εμπρός προφυλακτήρα, όπου οι διαφοροποιήσεις κάνουν σαφώς πιο «επιθετική» την εμφάνιση, βελτιώνοντας ωστόσο και την αεροδυναμική. Για το ίδιο λόγο έχει τοποθετηθεί και μια αεροτομή στο πίσω μέρος.

Η ανάρτηση είναι ελαφρώς πιο χαμηλωμένη, ενώ σε κοινή θέα είναι τα κεραμικά φρένα με τις χρυσοκίτρινες δαγκάνες της AMG.

Σε ότι αφορά την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων που δίνουν ισχύ στη νέα AMG EQS, πληροφορίες θέλουν να αποδίδουν πάνω από 600 ίππους και να φθάνουν ακόμη και τους 670 ίππους.

Βεβαίως, σειρά παίρνουν αντίστοιχες εκδόσεις κορυφαίων μοντέλων της Mercedes, ενώ η Mercedes AMG έχει καταχωρήσει τα ονόματα «EQS43», «EQS53» και «EQS63».

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.