Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου ανάμεσα σε αυτοκίνητα (Video)


Ένα μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο έπαθε βλάβη στην Καλιφόρνια και η μόνη λύση ήταν να προσγειωθεί ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2018

Με την ανάπτυξη που έχει πάρει η γενική αεροπορία στης ΗΠΑ (και ακόμα περισσότερο στην Καλιφόρνια), φαινόμενα όπως αυτό γίνονται όλο και πιοσυχνά. Όμως είναι από τις σπάνιες φορές που το περιστατικό καταγράφεται από κάμερα αυτοκινήτου, και επίσης είναι θαύμα που δεν υπήρξαν θύματα.

Στις εντυπωσιακές εικόνες βλέπουμε (και στα πολλά "μπιμπ" που... ακούμε) ένα μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο να κάνει προσγείωση έκτακτης ανάγκης σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο πιλότος καταφέρνει να βρει ένα "κενό" στην κυκλοφορία και να ολοκληρώσει την προσπάθειά του χωρίς να υπάρξει πρόβλημα για άλλους οδηγούς ή και για τον ίδιο

Στο μικρό Piper επέβαινα ένας 36χρονος μαθητής αεροπλοϊας και ο 25χρονος διάσκαλός του, και όπως μαθαίνουμε το αεροπλάνο παρουσίασε μηχανική βλάβη στον αέρα. Τον έλεγχο πήρε ο δάσκαλος που όπως βλέπουμε ήταν αρκετά ψύχραιμος (και ίσως και λίγο τυχερός) στο να ολοκληρώσει την προσγείωση χωρίς πρόβλημα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό όπως βλέπουμε από το video είναι ότι ο δάσκαλος είναι τόσο καλός που κατάφερε να σταματήσει χωρίς να... αλλάξει λωρίδα, επιτρέποντας στους οδηγούς που ακολουθούσαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για ένα αεροπλάνο να προσγειώνεται με τόση σιγουριά σε έναν αυτοκινητόδρομο και ο αξίζουν συγχαρητήρια στον πιλότο που ολοκλήρωσε την προσπάθεια άψογα, και έκανε δεξιά την άκρη του δρόμου όταν όλα είχαν τελειώσει.