Αγώνας δρόμου για το νέο Volkswagen Golf


Μια άνιση μάχη με τον χρόνο δίνουν οι άνθρωποι της VW με σκοπό να διαθέσουν την όγδοη γενιά του Golf πριν το τέλος της φετινής χρονιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/6/2019

Η μάχη με τον χρόνο συνεχίζεται για την VW η οποία επιθυμεί διακαώς να λανσάρει την όγδοη κατά σειρά γενιά του Golf πριν το τέλος του έτους.

Παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό της γερμανικής φίρμας οι φωνές που ζητούν τη χρονική μετάθεση της εμπορικής διάθεσης του δημοφιλούς hatchback πληθαίνουν, το Διοικητικό Συμβούλιο της VW έχει διαφορετική άποψη, ξεκαθαρίζοντας δια στόματος του Herbert Diess ότι η όγδοη γενιά του αυτοκινήτου θα λανσαριστεί πριν το τέλος του έτους.

Το προηγμένο τεχνολογικό προφίλ του αυτοκινήτου αποτελεί μία από τις αιτίες της καθυστέρησης που εμφανίζει η εξελικτική του πορεία.

Ειδικότερα, η παρουσία υβριδικών εκδόσεων στην γκάμα του νέου Golf έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους μηχανικούς της VW, οι οποίο καλούνται να διαχειριστούν δεκαπλάσιο όγκο γραμμικού κώδικα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Πέρα λοιπόν από τη νέα πλατφόρμα, η οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερο μήκος μεταξονίου και μικρότερο κατά 45 κιλά βάρος, το νέο VW Golf θα διαθέτει τρία νέα υβριδικά σύνολα, μεταξύ των οποίων και ένα plug-in.

Σύμφωνα με τον Herbert Diess, πάντως, η επίσημη πρεμιέρα του μικρομεσαίου VW θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και η παραγωγή του θα ξεκινήσει αμέσως μετά, με σκοπό να βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά πριν το τέλος του 2019.