Alfa Romeo: Αποτίει φόρο τιμής στην κεντρομήχανη 4C με ένα εντυπωσιακό μοντέλο (video-photos)


Η συλλεκτική Alfa Romeo 4C Unica γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την παρουσίασης της εμβληματικής κεντρομήχανης 4C.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 31/10/2023

H διεξαγωγή της 40ής έκθεσης vintage αυτοκινήτων «Salone Auto e Moto d'Epoca» στην Μπολόνια (26-29 Οκτωβρίου) είχε την ολοκαίνουρια Alfa Romeo 33 Stradale στο επίκεντρο, από τη στιγμή που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της σε μια διεθνή έκθεση αυτοκίνητου.

Ωστόσο η Alfa Romeo έδειξε για άλλη μια φορά ότι ξέρει να τιμά την πλούσια ιστορία της. Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την παρουσίαση της κεντρομήχανης Alfa Romeo 4C το 2013, το τμήμα Κληρονομιάς αποκάλυψε ένα μοναδικό «επικαιροποιημένο» αντίγραφό της, την «Alfa Romeo 4C Designer's Cut» ή, πιο απλά, την Alfa Romeo 4C Unica, όπως τη «βάφτισε» ο Alessandro Maccolini από το Alfa Romeo Centro Stile. Αυτός, άλλωστε, «επικαιροποίησε» το μοντέλο, έχοντας σχεδιάσει και την αυθεντική εκδοχή του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η 4C Unica αποτίει φόρο τιμής στο αυθεντικό ιταλικό στυλ και την οδηγική απόλαυση που προσέφερε η αυθεντική 4C, η παραγωγή της οποίας ολοκληρώθηκε το 2020.

Το project «4C Designer's Cut» αποτελεί μέρος του προγράμματος Heritage «Reloaded by Creators». Μάλιστα, στην τελική σχεδίαση του αποκαλυφθέντος μοντέλου συμμετείχαν και οι φίλοι της Alfa Romeo, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσω των social media του brand μία από τις τρεις σχετικές σχεδιαστικές προτάσεις που είχε παρουσιάσει ο Maccolini.

Η ιταλική φίρμα δεν έδωσε καμία πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της 4C Unica, οπότε δεν αποκλείεται να διατηρεί το μονοκόκ από ανθρακονήματα αλλά και τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 L που αποδίδει 240 PS.

Μάλιστα, η 4C Unica δεν είναι απλά ένα μοναδικό εκθεσιακό κομμάτι, αλλά θα τεθεί προς πώληση, δίνοντας την ευκαιρία σε φανατικούς συλλέκτες να αποκτήσουν ένα σημαντικό κομμάτι στην ιστορία του εμβληματικού μοντέλου. Η τιμή δεν έγινε γνωστή, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα κινηθεί σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα supercars της Alfa Romeo: Από την 8C Competizione στη νέα 33 Stradale (photos)

Η Alfa Romeo 4C βγαίνει στην Autobahn και μάς δείχνει την τελική της ταχύτητα (video)

Alfa Romeo 4C Spider: Εντυπωσιακή! (VIDEO)