Η Alfa Romeo 4C βγαίνει στην Autobahn και μάς δείχνει την τελική της ταχύτητα (video)


Το μοντέλο ζυγίζει 1.135 kg, ο turbo κινητήρας των 1.750 cc αποδίδει 237 PS και 350 Nm ροπής, ενώ η αναλογία ισχύος-βάρους είναι στα 4,8 kg/PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AutoTopNL - YouTube
  • 2/8/2023

Η Alfa Romeo 4C είναι ένα μοντέλο που διαπρέπει μέσα στην πίστα. Έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μπορεί να αγγίζει την κορυφή της κάθε στροφής με ακρίβεια, ακόμα και στην πιο απαιτητική χάραξη. Παραμένει όμως ένα όχημα που είναι νόμιμο για τον δρόμο, το οποίο μάλιστα μπορεί να καταγράψει υψηλές επιδόσεις.

Το μοντέλο ζυγίζει λιγότερο από 1.135 kg, ενώ ο turbo κινητήρας χωρητικότητας 1.750 cc αποδίδει 237 ίππους και 350 Nm ροπής, με την αναλογία ισχύος-βάρους να είναι στα 4,8 kg/PS. Η Alfa Romeo αναφέρει ότι η τελική ταχύτητα της 4C αγγίζει τα 258 km/h, κι αυτό ακριβώς έρχεται να αποδείξει.

Σε video που δημοσίευσε το ολλανδικό AutoTopNL στο κανάλι του στο YouTube, η 4C ξεχύνεται στην Autobahn και ξεκινά μια τρελή πορεία στο κομμάτι του γερμανικού αυτοκινητοδρόμου που δεν έχει όριο ταχύτητας.

Μετά από 2 προσπάθειες, ο οδηγός που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της 4C κατάφερε να αγγίξει στιγμιαία τα 258 km/h, με την έκτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων να «ουρλιάζει» στις 5.000 rpm. Λίγο αφού έφτασε στην τελική ταχύτητα, σήκωσε το πόδι από το πεντάλ του γκαζιού επειδή συνάντησε κίνηση.

Παρόλο που η επίδοση των 258 km/h δεν ακούγεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή, σε μια εποχή που τα περισσότερα supercars ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το «μαξιλαράκι,» παραμένει ωστόσο αξιοσημείωτη, για ένα μοντέλο του οποίου η ισχύς δεν ξεπερνά τους 300 ίππους

Δείτε την Alfa Romeo 4C εν δράσει: