Alfa Romeo Vassago: Μία εικόνα, χίλιες ανορθόγραφες λέξεις (Video)


H Alfa Romeo Vassago δεν αποτελεί το προσχέδιο ενός ακόμα θηριώδους SUV αλλά την απόδειξη ότι η ιταλική φίρμα έχει τον τρόπο να ακουμπά τις καρδιές και να οπλίζει την πένα των σχεδιαστών σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

  • Πηγή: Hao Hu
  • 25/4/2021

Η πορεία της Alfa Romeo τα τελευταία χρόνια δεν αφήνει το περιθώριο αισιοδοξίας ακολουθώντας μια σταθερά φθίνουσα πορεία σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα.

Έχοντας απομείνει με δύο μοντέλα τα οποία μάλιστα δεν έχουν καταφέρει να πείσουν το αγοραστικό κοινό και να αποδώσουν τα αναμενόμενα σε επίπεδο πωλήσεων και το λανσάρισμα της πολυαναμενόμενης Tonale να απομακρύνεται χρονικά, οι Ιταλοί ελπίζουν σε ένα θαύμα που ονομάζεται PSG Group ή αν προτιμάτε Stellantis.

Εν αναμονή, λοιπόν, της επανεκκίνησης της Alfa Romeo εμείς δεν έχουμε από το να... θαυμάζουμε τα φιλόδοξα projects τα οποία κατά καιρούς έρχονται στο φως τη δημοσιότητας, ρίχνοντας φως στο αβέβαιο μέλλον της μιλανέζικης φίρμας.

Στην κατηγορία των εντυπωσιακών ψηφιακών δημιουργιών ανήκει και η Alfa Romeo Vassago, ένα επιβλητικό σε διαστάσεις SUV, το οποίο θα μπορούσε να υπηρετήσει τις premium φιλοδοξίες των Ιταλών και την αναπόφευκτη δραστηριοποίησή τους σε αγορές όπου το μέγεθος μετράει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Κίνα είναι μερικές από αυτές, ίσως και οι σημαντικότερες από πλευράς μεγέθους και δυναμικής του πλανήτη. Η αναφορά στην Κίνα δεν είναι τυχαία, καθώς από την Κίνα κατάγεται ο δημιουργός της Alfa Romeo Vassago.

Ένας φοιτητής του κολεγίου Art Center της Καλιφόρνια, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του σχεδιάζει αυτοκίνητο, χαρίζοντας μέσω της τεχνολογίας σάρκα και οστά στα τετράτροχα όνειρά του.

Ο Hao Hu οραματίστηκε ένα SUV με μήκος που αγγίζει τα 4,9 μέτρα και προδιαγραφές που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν μια εντυπωσιακή καριέρα σε Κίνα και Αμερική.

Θα συμφωνήσουμε ότι η Alfa Romeo Vassago δεν είναι αυτό που θα περίμενε από τη μιλανέζικη, ωστόσο, θεωρείστε δεδομένο ότι οι Ιταλοί θα χρειαστεί να ρίξουν πολύ νερό στο κρασί τους αν θέλουν να επιβιώσουν.

Ένα SUV, λοιπόν, που θα κλείνει το μάτι στις δύο μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη θα μπορούσε να αποτελέσει λύση στα προβλήματα της Alfa Romeo και μια σίγουρη πηγή εσόδων για μια φίρμα που έχει καταντήσει σκιά του παλιού καλού εαυτού της.