Alpine A110 San Remo 73: Ο θρύλος των ράλλυ στα 70s κάνει το μεγάλο «comeback» (photos)


Η Alpine γιορτάζει την 50ή επέτειο από τη νίκη της A110 στο εμβληματικό Ράλλυ του Sanremo στην Ιταλία, με μία ειδική έκδοση του μοντέλου που αναβιώνει τον θρύλο της δεκαετίας του '70.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPINE
  • 16/3/2023

Η Alpine αναβιώνει το Ράλλυ του Sanremo και προσφέρει στη νικηφόρα για το 1973, A110, μία ειδική έκδοση που θα αγγίξει τις καρδιές όλων των fans του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Alpine A110 San Remo 73 είναι ένα μοντέλο ειδικής και περιορισμένης έκδοσης, του οποίου μόλις 200 μονάδες θα κυκλοφορήσουν.

Φέρει επιρροές από την εμβληματική A110 που κέρδισε το Ράλλυ του Sanremo το 1973, διατηρώντας όμως τον σύγχρονο και χαρακτηριστικό σχεδιασμό της, όπως και την εξαιρετικά ανθεκτική και ταχύτατη «βάση» των 300 PS.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στον χρωματισμό Original Caddy Blue, ενώ η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα σε κόκκινο χρώμα, «φορώντας» την ενδυμασία της αυθεντικής Berlinette του 1973. Στις πόρτες, έχουν προστεθεί άσπρα και μαύρα γραφικά, τα οποία συνοδεύουν τις επιγραφές 'San Remo 73' που βρίσκει κανείς στις πόρτες και τον πίσω προφυλακτήρα. Το στυλιστικό πακέτο του μοντέλου περιλαμβάνει επίσης ζάντες Grand Prix Brilliant Blanc 18 ιντσών, δισκόφρενα Anthracite Brembo, αλλά και μαύρα εμβλήματα και μονογράμματα Alpine.

Στο εσωτερικό της, η A110 San Remo 73 είναι πλαισιωμένη με ανθρακόνημα, γκρι ραφές, αγωνιστικα bucket καθίσματα της Sabelt που φέρουν την επιγραφή 'World Champion 73', και αγωνιστικέςζώνες 6 σημείων. Τα σπορ πεντάλ, το υποπόδιο αλουμινίου του συνοδηγού και τα πατάκια με τα σήματα της Alpine ολοκληρώνουν την αγωνιστική ατμόσφαιρα που διακατέχει το μοντέλο.

Η ειδικής έκδοσης Alpine A110 San Remo 73 θα είναι διαθέσιμη σε μόλις 200 μονάδες παγκοσμίως, οι οποίες θα είναι αριθμημένες από το 1 έως το 200, με μία μικρή πλάκα που θα βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος της κεντρικής κονσόλας, κάνοντας το μοντέλο πραγματικά ιδιαίτερο, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη νικήτρια A110 του 1973.

Εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά της και το αγωνιστικό της παρελθόν, η A110 «κουβαλά» και μία μεγάλη γκάμα από συστήματα ασφαλείας κι επιπλέον εξοπλισμού. Για παράδειγμα, το εμβληματικό μπλε, μαύρο και κόκκινο όχημα διαθέτει σύστημα πέδησης υψηλών προδιαγραφών, ενεργή σπορ εξάτμιση, ηλεκτρικούς καθρέπτες, αλλά και πίσω καθρέπτη που σκοτεινιάζει αυτόματα. Στην γκάμα αυτή προστίθεται και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος στο μπροστινό και το πίσω μέρος, κάμερα οπισθοπορείας, όπως και σύστημα τηλεμετρίας της Alpine.

Στη Γαλλία, η Alpine A110 San Remo 73 θα είναι διαθέσιμη μέσω του δικτύου της Alpine από την Παρασκευή, 17 Μαρτίου στις 9 π.μ., με το κόστος να ανέρχεται στα 89.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.