Aνάκληση 40.000 Lancia Dedra


Ανάκληση 40.000 ελαττωματικών Lancia Dedra μετά από απόφαση ιταλικού δικαστηρίου, σύμφωνα με τη Ρεπούπλικα. Αυτή οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα το οποίο επιτρέπει σε καυσαέρια να εισχωρήσουν στην καμπίνα του οδηγού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ημερησίας Ρεπούμπλικα.
  • 21/5/2002
&00 Ανάκληση 40.000 ελαττωματικών Lancia Dedra μετά από απόφαση ιταλικού δικαστηρίου, σύμφωνα με τη ''Ρεπούπλικα''. Αυτή οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα το οποίο επιτρέπει σε καυσαέρια να εισχωρήσουν στην καμπίνα του οδηγού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ημερησίας ''Ρεπούμπλικα''. Μετά από προσφυγή ένωσης καταναλωτών,η ιταλίδα δικαστής Ομπρέτα Σαλβέτι, αποφάσισε, ότι ήταν λάθος της Fiat να αποκρύψει αυτό το οποίο χαρακτήρισε ως ''σοβαρό'' σφάλμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανό κίνδυνο υγείας''.
Σύμφωνα με την Ομπρέτα Σαλβέτι, η Fiat παρέλειψε να ενημερώσει επαρκώς τα καταστήματα πώλησης για το πρόβλημα και να προμηθεύσει τον τεχνικό εξοπλισμό που θα επέτρεπε την ανίχνευσή του. Η Fiat υποχρεώνεται να ανακαλέσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου όλα τα Lancia Dedra με αριθμό πλαισίου μεταξύ 68.285 και 135,605. Η είδηση έφερ νέο πλήγμα στην ιταλική εταιρεία αυτοκινήτων η οποία σχεδιάζει απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων της στην προσπάθεια να περιορίσει τις ζημιές της.