Ανάκληση Nissan Qashqai/X-Trail και Suzuki Swift στην Ελλάδα


H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε συνεργασία με τις αντιπροσωπείες της Nissan και Suzuki στην Ελλάδα ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκλησης για τα Qashqai, Χ-Trail και Swift.

  • 27/12/2011

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε συνεργασία με τις αντιπροσωπείες της Nissan και Suzuki στην Ελλάδα ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκλησης για τα Qashqai, Χ-Trail και Swift. Πιο συγκεκριμένα και σε ότι στη Nissan, ανακαλούνται 96 Qashqai και Χ-Trail που έχουν παραχθεί σε Βρετανία και Ιαπωνία αντιστοίχως από 06/08/2010 έως 12/08/2011.

H ανάκληση πραγματοποιείται διότι σε ορισμένα αυτοκίνητα ενδέχεται η θερμοπροστασία της ηλεκτρικής μονάδας ελέγχου του τιμονιού να έχει λάθος διαστάσεις και να είναι εκτός προδιαγραφών χύτευσης. Η επαναλαμβανόμενη χρήση της λοιπόν μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να προκαλέσει βλάβη στην ηλεκτρική μονάδα ελέγχου του τιμονιού. Στην περίπτωση αυτή, ανάβει η προειδοποιητική ένδειξη υποβοήθησης του τιμονιού και θα υπάρξει απώλεια της υποβοήθησης του τιμονιού, χωρίς όμως να επηρεάζεται η δυνατότητα ελέγχου του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών θα ενημερωθούν μέσω προσωπικών επιστολών για την «εθελοντική διορθωτική ενέργεια». Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στο τηλέφωνο 210 3479700.

Σε ότι αφορά στην Suzuki και το Swift τώρα, να πούμε ότι η ανάκληση γίνεται για 84 Suzuki Swift 1.2. Τα 57 από αυτά έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους που θα ειδοποιηθούν μέσω συστημένων επιστολών. Αναλυτικότερα, πρόκειται για Swift με αριθμό πλαισίου από TSMNZA72S00174618 έως TSMNZA72S00176520 (3θυρο) και από TSMNZC72S00174568 έως TSMNZC72S00176598 (5θυρο).

Το πρόγραμμα ανάκλησης στην προκειμένη περίπτωση πραγματοποιείται διότι απαιτείται να ελεγχθεί ή να αντικατασταθεί η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του συστήματος ευστάθειας (ESP). Στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και κάτω από εξαιρετικά ακραίες συνθήκες οδήγησης, είναι πιθανό η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του συστήματος ESP να δυσλειτουργεί και έτσι τα συστήματα ESP/TCS/ABS να μην λειτουργήσουν κανονικά.