Ανανέωση ουσίας για την Jaguar F-Type (video)


H βρετανική εταιρία παρουσίασε την αναβαθμισμένη εκδοχή ενός από τα ομορφότερα κουπέ που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Έστω και δίχως τον V6.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/12/2019

Οι διαφορές στην Jaguar F-Type μπορεί να είναι ελαφριές αλλά άμεσα αναγνωρίσιμες ώστε να δημιουργούν ένα ακόμη πιο δυναμικό σύνολο με κυρίαρχο στοιχείο την πιο επιθετική κυψελωτή μάσκα. Νέες είναι οι εισαγωγές του αέρα στο καπό, αυτές στον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα έχουν μεγαλώσει, ενώ τα φωτιστικά LED σώματα να έχουν γίνει ακόμη πιο λεπτά. Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέες απολήξεις, ενώ νέες είναι και οι ζάντες 20 in.

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 in με νέες θεματικές ενότητες, ενώ τα καθίσματα έχουν γίνει πιο λεπτά, ελαφρύτερα και με μονόγραμμά ραφής. Το σύστημα πολυμέσων Touch Pro υποστηρίζει όλες τις συνδεσιμότητες και φυσικά τα πρωτόκολλα επικοινωνίας Android Auto και Apple CarPlay.

Κάτω από το καπό η βασική έκδοση της F-Type έχει έναν turbo δίλιτρο που αποδίδει 300 PS. Για όσους αναζητούν περισσότερη δύναμη υπάρχει ο V8 χωρητικότητας 5,0 lt που αποδίδει 450 PS και 580 Nm, με την βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή. Υπάρχει αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις και προαιρετικά τετρακίνηση. Ανεξαρτήτως της τελευταίας η F-Type χρειάζεται 4,4 sec για τα 0-96 km/h με τελική στα 285 km/h. Η V6 έκδοση θα κυκλοφορήσει εκτός Ευρώπης (συγκεκριμένα στις ΗΠΑ και σε αντίθεση με την V8).

Η αναβαθμισμένη F-Type R αποδίδει 575 PS και 700 Nm με 0-96 σε 3,5 sec και τελική στα 300 km/h. H Jaguar κάνει λόγο για διάφορες αναβαθμίσεις πλαισίου, για νέα αμορτισέρ και ελατήρια, για πιο σφιχτές αντιστρεπτικές και συνδέσμους. Και αν δεν θέλετε να ξεσηκώνετε τους γείτονες κάθε φορά που ξεκινάτε υπάρχει η λειτουργία Quiet Start που ρίχνει τα ντεσιμπέλ της εξάτμισης σε κάθε εκκίνηση.