Πάμε στοίχημα ότι δεν μπορείς να βάλεις μπροστά τη Mercedes-AMG One (video)


Δες το βίντεο και κράτα σημειώσεις ώστε αν ποτέ βρεθείς στη θέση του οδηγού μίας Mercedes-AMG One, να καταφέρεις να εκκινήσεις τον κινητήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/2/2023

Η Mercedes-AMG One έχει ήδη βρει τα χέρια των πρώτων αγοραστών της. Το υβριδικό hypercar ξεκίνησε το ταξίδι του το 2017, όταν η Mercedes ανακοίνωσε τα πλάνα της για το πρωτοποριακό υπερόχημα. Η παρουσίασή του έγινε τον περασμένο Ιούνιο, κι έκτοτε έχει σπάσει το ρεκόρ γύρου σε μερικές από τις πιο σημαντικές πίστες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Nurburgring.

Το εσωτερικό του οχήματος είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μοιάζει με το cockpit ενός μονοθεσίου της Formula 1, με άφθονο ανθρακόνημα και ιδιαίτερες προσθήκες στα χειριστήρια και το τιμόνι, τα οποία επίσης παρομοιάζουν ένα μονοθέσιο της ναυαρχίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όλα αυτά, ενσωματωμένα σε ένα μοντέλο που είναι απολύτως νόμιμο για τον δρόμο.

Τα συστήματα λειτουργίας της AMG One είναι εξελιγμένα μέσω της Formula 1, κι έτσι θα περίμενε κανείς ότι είναι αρκετά περίπλοκα. Έτσι, το ερώτημα που προκύπτει, είναι: Πιστεύετε ότι γνωρίζετε πως να βάλετε μπρος τη Mercedes-AMG One; Το παρακάτω video μπορεί να σας διαψεύσει.

Ο γνωστός YouTuber Shmee150 εξήγησε σε ένα σύντομο video τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσει κανείς προκειμένου να εκκινήσει τον εκκωφαντικό κινητήρα του υβριδικού hypercar, και αυτό δεν είναι τόσο απλό, όσο το να βάλει κανείς μπρος σε ένα συμβατικό όχημα. Πράγματι, πολλοί έχουν παρομοιάσει τη διαδικασία με τις ενέργειες που απαιτούνται για την εκτόξευση ενός πυραύλου.

Τα κύρια βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς είναι 4: Το πρώτο πάτημα του κεντρικού κουμπιού εκκίνησης «ξυπνά» τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος. Το δεύτερο πάτημα του ίδιου κουμπιού εκκινεί τη μίζα, και το τρίτο, σε συνδυασμό με την πίεση του πεντάλ του φρένου, ενεργοποιεί τους καταλύτες και προθερμαίνει τους ηλεκτροκινητήρες, πριν μπει στο «χορό» και η ΜΕΚ. Όταν οι θερμοκρασίες φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, μία μικρή κίνηση του μοχλού R πάνω στο τιμόνι, ενεργοποιεί τη ΜΕΚ, κι έτσι η Mercedes-AMG One είναι έτοιμη για οδήγηση.

Φυσικά, είναι κάπως απίθανο ότι οποιοσδήποτε «κοινός θνητός» θα χρειαστεί να εφαρμόσει την παραπάνω διαδικασία, αφού η τιμή του μοντέλου αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ, και οι μονάδες που θα κατασκευαστούν συνολικά είναι μόλις 275.

Παρακολουθήστε την περίπλοκη διαδικασία: