«Άνοιξαν» οι παραγγελίες της Mercedes-AMG C 63 S E Performance των 680 PS (τιμή)


Η plug-in hybrid ναυαρχίδα επιδόσεων της C-Class είναι πλέον διαθέσιμη σε sedan και Estate αμάξωμα, αλλά και στην ειδική «F1 Edition» παραλλαγή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/6/2023

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Mercedes παρουσίασε την Mercedes-AMG C 63 S E Performance, την plug-in hybrid ναυαρχίδα της C-Class με τους 680 PS και τα 1.020 Nm.

Από την Τετάρτη (1/6) άνοιξαν οι παραγγελίες της στη Γερμανία, τόσο για την Sedan εκδοχή της όσο και για την Estate (station wagon), που αμφότερες φέρνουν στο δρόμο τεχνολογίες προερχόμενες από την Formula 1.

Στην «καρδιά» του υβριδικού συστήματος βρίσκεται ο 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας AMG 2 λίτρων απόδοσης 476 PS, ο οποίος «ενισχύεται» από έναν ηλεκτροκινητήρα 204 PS. Όσο για την μπαταρία, έχει ενεργειακή χωρητικότητα 6,1 kWh και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 13 km.

Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 3,4 sec. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά μπορεί να «επεκταθεί» στα 280 km/h (sedan) και 270 km/h (Estate) με το προαιρετικό AMG Driver’s Package. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 9 σχέσεων AMG Speedshift MCT-9G, ενώ υπάρχει και ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 8 AMG Drive Modes (ανάμεσά τους και Drift), ενώ στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό υπάρχουν, μεταξύ άλλων, ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών, σύστημα infotainment MBUX με συγκεκριμένα γραφικά και λειτουργίες AMG, και AMG Performance τιμόνι με αντίστοιχα κουμπιά.

Όσο για την έκδοση «F1 Edition» που παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο είναι και αυτή διαθέσιμη για παραγγελία. Ωστόσο, αυτό θα ισχύει μόνο για 12 μήνες, με επιπλέον επιβάρυνση 17.612 ευρώ για τη γερμανική αγορά. Αυτή περιλαμβάνει αποκλειστικά εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά που την κάνουν πιο «διακριτή» και ξεχωριστή, διατηρώντας το ίδιο κινητήριο σύνολο.

Η τιμή της «βασικής» Mercedes-AMG C 63 S E Performance στη Γερμανία ξεκινά από 114.887,96 ευρώ για τη sedan και 116.672,96 ευρώ για την Estate, με τον ΦΠΑ 19% να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Ασφαλώς υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά προαιρετικά πακέτα (Exterior Carbon-Fibre, Aerodynamics, Exterior Night, Performance Advance Seat κλπ) με επιπλέον κόστος.