Αποκάλυψη για τις νέες 6κύλινδρες Mercedes-AMG GT Coupe (photos)


Οι αναβαθμισμένες 4πορτες AMG με τον κινητήρα 3,0 L έχουν πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό και εμφανισιακό πακέτο από τις 8κύλινδρες εκδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 5/5/2023

Η σειρά της 4θυρης Mercedes-AMG GT coupe διαθέτει 6κύλινδρες και 8κύλινδρες εκδόσεις, που εκτός από τη διαφορετική απόδοση των 3λιτρων και 4λιτρων κινητήρων τους, ξεχωρίζουν και από μια σειρά άλλων χαρακτηριστικών.

Πλέον, η γερμανική φίρμα γεφύρωσε σε μεγάλο βαθμό αυτή την απόσταση, με την αναβάθμιση που πραγματοποίησε στις 6κύλινδρες AMG-GT. Τόσο η Mercedes-AMG GT 43 4MATICplus όσο και η 53 4MATICplus αποκτούν πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και νέο σχεδιαστικό πακέτο που προέρχεται από τις V8 παραλλαγές.

Οι ανανεωμένες εκδοχές αναγνωρίζονται από την καινούρια εμπρός ποδιά, η οποία «αντανακλά» τη σχεδίαση των προηγούμενων 8κύλινδρων μοντέλων. Οι δύο εξωτερικές εισαγωγές αέρα έχουν σχέδιο που παραπέμπει σε πτερύγια jet και «συνδυάζονται» με τη μεγάλη κεντρική εισαγωγή αέρα, η οποία βρίσκεται κάτω από τη μάσκα.

Με αυτό τον τρόπο τονίζεται περισσότερο η «συγγένεια» με την οικογένεια AMG GT και τις αγωνιστικές της ρίζες. Επιπλέον, τα ανοίγματα της μάσκας οδηγούν τις ροές του αέρα «στοχευμένα» σε λειτουργικά στοιχεία που χρειάζονται ψύξη, όπως τα φρένα.

Το V8 Styling Package περιλαμβάνει στοιχεία της AMG GT Black Series στο εμπρός τμήμα και «προσθέτει» στα 6κύλινδρα μοντέλα νέα πίσω ποδιά με διαχύτη. Έτσι, το συνολικό εμφανισιακό αποτέλεσμα που προκύπτει είναι εύκολα διακριτό.

Ο βασικός εξοπλισμός εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο και περιλαμβάνει, πλέον, ηλεκτρικά συρόμενη οροφή και επιλογή ασύρματης φόρτισης για smartphones μεταξύ των πίσω καθισμάτων. Το ψηφιακό σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX έχει, επίσης, ενημερωθεί με νέα εμφάνιση, επανασχεδιασμένες οθόνες ειδικά για την AMG και μεμονωμένα διαμορφώσιμες λειτουργίες.

Για όσους ζητούν κάτι παραπάνω, υπάρχει το προαιρετικό σύστημα ήχου Surround Burmester ή το high-end σύστημα ήχου Surround 3D Burmester. Αμφότερα συνεργάζονται ιδανικά με το Dolby Atmos, προσφέροντας μια νέα εμπειρία ήχου.

Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες για τα άλλα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού. Στη βασική παραλλαγή, ο μπροστινός διαχωριστής είναι πλέον επίσης σε γυαλιστερό χρώμιο με το πακέτο Chrome. Η ίδια λογική προσφοράς ισχύει και για το Carbon Fiber Package, το οποίο διαθέτει μπροστινό διαχωριστή από ανθρακονήματα. Με το Aerodynamic Package σε συνδυασμό με το V8 Styling Package, υπάρχει και διαφορετική σχεδίαση.

Οι πελάτες μπορούν πλέον να επιλέξουν τη νέα απόχρωση σε λευκό μεταλλικό χρώμα από τη χρωματική παλέτα, ενώ οι διαθέσιμες ζάντες και η γκάμα ταπετσαριών παραμένουν αμετάβλητες.

Η AMG δεν άλλαξε τις προδιαγραφές του 6κύλινδρου, σε σειρά, twin-turbo κινητήρα 3,0 L, ο οποίος διαθέτει και ενσωματωμένο εναλλάκτη εκκίνησης. Έτσι, στην Mercedes-AMG GT 43 4MATICplus αποδίδει 367 PS και 500 Nm, ενώ στην Mercedes-AMG GT 53 4MATICplus η ισχύς ανεβαίνει στα 435 PS και η ροπή στα 520 Nm. Αμφότερες είναι τετρακίνητες και έχουν boost 22 PS.

Η πρώτη χρειάζεται 4,9 sec. για τα 0-100 km/h και μπορεί να επιταχύνει μέχρι τα 270 km/h, ενώ η δεύτερη έχει τελική ταχύτητα 285 km/h και της αρκούν 4,5 sec. για τα 0-100 km/h.