Απίστευτο αλλά αληθινό: Γερμανός συμπλήρωσε ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα για το Tesla Model S του


Προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τον επταψήφιο αριθμό χιλιομέτρων έπρεπε να γίνουν αντικαταστάσεις βασικών στοιχείων του συστήματος πρόωσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/12/2019

To 2014 ο Hansjörg Gemmingen απέκτησε ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο Tesla Model S P85 με 30.000 km και τώρα μόλις 5 χρόνια μετά έφτασε τον νούμερο ορόσημο του 1.000.000 χιλιομέτρων στο κοντέρ.

Κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο Model S πρέπει να είναι όχι μόνο το Tesla με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο, αλλά γενικά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει «γράψει» την πιο μεγάλη απόσταση. Μάλιστα το ρεκόρ του αυτό έχει καταγραφεί και επίσημα από το Guinness Book of Records.

Και μιας και πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έφτασε αυτόν τον αριθμό χιλιομέτρων -συμβατικά θα υπάρχουν πολλά με αντίστοιχη επίδοση- ενδιαφέρον έχει τι φθορές είχε σε αυτόν το χρονικό διάστημα.

Το πρώτο που άλλαξε ήταν ο ηλεκτροκινητήρας του, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και κινεί τους αντίστοιχους τροχούς. Ο ηλεκτροκινητήρας λοιπόν άλλαξε συνολικά 3 φορές, με τον τελευταίο πάντως να έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικός. πρώτη

Παράλληλα η αρχική μπαταρία έπρεπε να αντικατασταθεί στις 290.000 km. Για να παραμείνει το Model S σε κίνηση η Tesla του δάνεισε μια μπαταρία, ενώ μετά από περίπου 6 μήνες τοποθετήθηκε μια καινούργια.

Το σημαντικό είναι πως όλες αυτές οι αλλαγές καλύφθηκαν από την εγγύηση που συνοδεύει το Model S, ενώ ο επόμενος στόχος του κατόχου του είναι το ένα εκατομμύριο μίλια.