Από ποιο μέρος του κόσμου προέρχεται το σπάνιο ξύλο μιάς Rolls-Royce Phantom;


Τίποτε σε μια Rolls-Royce δεν είναι συνηθισμένο. Τίποτε δεν αφήνεται στην τύχη για ένα τετράτροχο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/2/2021

Το ξύλο μπορεί να βγήκε από τον παράδεισο αλλά στην προκειμένη περίπτωση μπήκε σε μία εξατομικευμένη Phantom που για την περίσταση ονομάζεται Koa. Έτσι ονομάζεται και η ξύλινη επένδυση που υπάρχει στο εσωτερικό του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου, η οποία προέρχεται από ένα πολύ σπάνιο δέντρο που μεγαλώνει μόνο στα εδάφη της Χαβάης.

Αυτή η Phantom είναι η πρώτη με αυτό το Koa ξύλο και προέρχεται από την αγάπη του Jack Boyd Smith για την σύζυγό του Laura και μετά από σημαντικό χρόνο συμβίωσης στο Maui της Χαβάης. Μάλιστα από το ίδιο ξύλο υπήρχε στο σπίτι τους και μια κουνιστή καρέκλα.

Εδώ να πούμε πως το ξύλο σε αυτά τα αυτοκίνητα είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει και μια ιστορία για μια χήρα που πήρε ξύλο από την αγαπημένη κερασιά του συζύγου της από τον κήπο τους και το έκανε επένδυση στο ταμπλό μιας Bentley. Για να τον νιώθει πάντα δίπλας της…

Τώρα, η συγκεκριμένη Koa Phantom είναι το πέμπτο αυτοκίνητο που εντάσσεται στην συλλογή JBS και ανάμεσα στις πολλές ιδιαιτερότητες έχει και επιμηκυμένο μεταξόνιο. Το αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε μετά από τρία χρόνια συνεργασίας του τμήματος Bespoke Collective με σχεδιαστές και μηχανικούς για να υλοποιήσουν το όραμα του Smith.  Του οποίου η συλλογή φτάνει τα 60 μοναδικά αυτοκίνητα. Όλα πανάκριβα και πολυτελή.