«Απογειώνονται» τα κόμιστρα στα ταξί – Στα 4€ η ελάχιστη διαδρομή (τιμοκατάλογος)


Ο ΣΑΤΑ ανακοίνωσε την αναπροσαμοργή του κόστους των υπηρεσιών μετά από συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών. Η πτώση της σημαίας πηγαίνει στο 1,80€ ενώ η διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα κοστίζει 40€. Δείτε τι νέες χρεώσεις.

  • 17/6/2022

Η απόφαση ήταν ειλημμένη και αυτό που περιμένουμε είναι η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφορικά με τις νέες χρεώσεις στις υπηρεσίες των ταξί. Πριν από λίγες ώρες η Beat άνοιξε τον... χορό των νέων χρεώσεων επιβάλλοντας κόστος προμίσθωσης ανά κλήση που φτάνει τα 2,00€ ανά κλήση.

Πριν από λίγες ώρες ήρθε και ο ΣΑΤΑ για να ανακοινώσει τον νέο τιμοκατάλογο των υπηρεσιών για τα ταξί ο οποίος θα επιτρέψει στους επαγγελματίες να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές περιθώριο κέρδους ώστε να τα βγάλουν πέρα με τις ραγδαίες αυξήσεις που έχουν «χτυπήσει» -και- τον κλάδο τους.

Το Συνδικάτο των Αυτοκινητιστών μετά τις συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών έθεσε όλα τα αιτήματα που είχε καταθέσει με σχετικό υπόμνημα στις 13-05-2022 επισημαίνοντας πως με τις υπάρχουσες συνθήκες (δύο χρόνια υπολειτουργίας λόγω της υγειονομικής κρίσης, αύξηση της τιμής των καυσίμων, διπλασιασμός των δαπανών για την συντήρηση του οχήματος) ο κλάδος δεν έχει άλλες αντοχές.

Έτσι μετά και τη χθεσινή συνάντηση του Συνδικάτου με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες από τους αυτοκινητιστές, επήλθε η συμφωνία για την εφαρμογή νέου τιμοκαταλόγου. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες ωστόσο, με βάση τον νέο τιμοκατάλογο που ανακοίνωσε στα social media ο ΣΑΤΑ, οι νέες χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

  • Εκκίνηση-πτώση σημαίας: 1,80€ (από 1,19€)
  • Μονή ταρίφα: 0,90€ ανά χιλιόμετρο (από 0,68€)
  • Διπλή ταρίφα-Νυχτερινό: 1,25€ ανά χιλιόμετρο (από 1,19€)
  • Ελάχιστη αποζημίωση: 4€ (από 3,16€)
  • Χρονοχρέωση ανά ώρα-Μέγιστη διάρκεια αναμονής 20 λεπτά: 15 € (από 10,85€)
  • Αεροδρόμιο-Κέντρο Αθήνας (Δακτύλιος) και το αντίστροφο: 40€ (από 35€)
  • Αεροδρόμιο-Κέντρο Αθήνας (Δακτύλιος) και το αντίστροφο-Νύχτα (00.00-05.00): 55€ (από 48€)