«Πράσινο φως» για τα πρώτα αυτόνομα ταξί στην Καλιφόρνια (video)


Σε ημέρες με ομίχλη, ισχυρή βροχόπτωση και παρουσία καπνού στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει «απαγορευτικό» και τα αυτόνομα ταξί δεν θα επιτρέπεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

  • 5/6/2022

Η θυγατρική της General Motors που ασχολείται με την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης, η Cruise, πήρε το πράσινο φως από τους φορείς του Σαν Φρανσίσκο ώστε να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της αμερικανικής πολιτείας στην Καλιφόρνια τα πρώτα αυτόνομα ταξί.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή όπου η έγκριση ήρθε παμψηφεί (4-0) και ενώ είχε προηγηθεί μια δοκιμαστική περίοδος για την υπηρεσία. Πλέον, η Cruise ετοιμάζεται ώστε το προσεχές διάστημα να ρίξει στους δρόμους 30 Chevrolet Bolt τα οποία θα μεταφέρουν τους πολίτες έναντι αμοιβής.

Τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν με μέγιστη ταχύτητα 48 km/h, συγκεκριμένες ώρες (από τις 10.00 μμ μέχρι και τις 06.00 πμ) και σε συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες δεν περιλαμβάνεται το κέντρο του Σαν Φρανσίσκο.

Επίσης σε ημέρες με ομίχλη, ισχυρή βροχόπτωση και παρουσία καπνού στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει «απαγορευτικό» και δεν θα επιτρέπεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τον Σαν Φρανσίσκο δεν είναι η πρώτη αμερικανική πολιτεία που βάζει τα αυτόνομα ταξί στην καθημερινότητα των πολιτών αφού το 2020 είχε προηγηθεί η εταιρεία Waymo στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Η Cruise καλεί τους πολίτες της πόλης να μπουν στο επίσημο site και να κάνουν εγγραφή στην υπηρεσία ώστε να την χρησιμοποιήσουν και να αναφέρουν την εμπειρία τους ώστε να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους.

Δείτε το video...