Αποκάλυψη: Η αναβίωση της Bristol Cars


Η Bristol Cars θα διαθέσει εκ νέου μοντέλα που κατασκευάστηκαν στο παρελθόν από την ίδια, πριν μετατραπεί σε εταιρεία κατασκευής αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • 11/5/2021

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Bristol Cars πρόκειται να «αναστηθεί». Η εταιρεία που έχει αναστείλει τη λειτουργία της από την περασμένη χρονιά, θα μεταμορφωθεί σύντομα σε μία ηγετική φίρμα, που θα κατασκευάζει αποκλειστικά, ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με το Autocar.

Η Bristol Cars ήταν ένας Άγγλος κατασκευαστής χειροποίητων πολυτελών αυτοκινήτων, που ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1945. Στην 75ετή πορεία του η παραγωγή των μοντέλων ήταν περιορισμένη, αλλά και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα επιλεκτικός ως προς τους πελάτες του. Η λειτουργία της εταιρείας τερματίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ τα πνευματικά δικαιώματά της απέκτησε στις αρχές του 2021, ο Jason Wharton, ο οποίος σκοπεύει και να αναβιώσει τη μάρκα.

To Bristol 411 Series 8 αποτέλεσε ένα εμβληματικό μοντέλο για τη βρετανική αγορά.
To Bristol 411 Series 8 αποτέλεσε ένα εμβληματικό μοντέλο για τη βρετανική αγορά.

Και πριν μετατραπεί σε εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Bristol θα προσφέρει κάποια από τα παλαιότερα συμβατικά της μοντέλα που θα φέρουν εξωτερικές, αλλά και εσωτερικές αναβαθμίσεις. Κάτω από το καπό του κάθε αυτοκινήτου, θα βρίσκεται ο V8 Hemi κινητήρας των 6,4 λίτρων της Chrysler, που θα συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων με οκτώ σχέσεις από την ZF.

Τα μοντέλα που θα ξαναπαραχθούν είναι το 411 Series 8, Fighter και Speedster με τιμές που θα ξεκινούν από τα 696.000 δολάρια. Από το 2025 και μετά η εταιρεία θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της, με το πρώτο από αυτά να είναι το Buccaneer, ένα κλασικό τετραθέσιο Bristol με σύγχρονη τεχνολογία.

Την Άνοιξη του 2022, η Bristol θα προσλάβει διευθυντή του τεχνικού τμήματος, ενώ ο Wharton αναμένεται να αποκαλύψει όλα του τα σχέδια, ώστε να προσελκύσει επενδυτές (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) και να μετατρέψει την εταιρεία σε κορυφαίο κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αγγλία έως το 2026.