Αποκλειστικό: Η BMW Σειρά 3 ανανεώνεται - Οι πρώτες φωτογραφίες


Η στιγμή που η μέχρι σήμερα γνωστή BMW Σειρά 3 θα επικαιροποιήσει τις προδιαγραφές της δεν είναι μακριά γεγονός που μας το υπενθυμίζουν οι πρώτες φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου στον ευρωπαϊκό Βορρά.

  • Πηγή: CarPix
  • 7/4/2021

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μέχρι σήμερα γνωστή BMW Σειρά 3 μόλις ξεκίνησε! Οι Βαυαροί βγήκαν ήδη στον δρόμο με την ανανεωμένη εκδοχή του γερμανικού sedan σηματοδοτώντας τη έναρξη μιας χρονοβόρας και εξαιρετικά επίπονης διαδικασίας που θα καταλήξει στη διαδοχή του αυτοκινήτου.

Αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στην επόμενη χρονιά, ξεκινώντας από την τετράθυρη έκδοση του αυτοκινήτου και συνεχίζοντας με τη station wagon και τις εκδόσεις αμαξώματος της Σειράς 4.

Συντηρώντας, βέβαια, μια παράδοση… δεκαετιών, οι αλλαγές -τουλάχιστον σε επίπεδο σχεδιασμού- δεν θα είναι ουσιαστικές, γεγονός που θα μεταθέτει -θέλοντας και μη- το ενδιαφέρον στον κατάλογο του εξοπλισμού και τους κινητήρες.

Οι τελευταίοι είναι πιθανόν να μετρατραπούν σε mild hybrid σύνολα ώστε να περιορίσουν κατά αυτόν τον τρόπο τους εκλυόμενους ρύπους και την κατανάλωση καυσίμου, ενώ σε ό,τι αφορά τις ήδη γνωστές plug-in υβριδικές εκδόσεις, δεν θα πρέπει κανείς να αποκλείσει την αύξηση της ενεργειακής χωρητικότητας των συσσωρευτών και συνεπώς της «ηλεκτρικής» αυτονομίας.

Κρίνοντας, πάντως, από το πρωτότυπο που εντοπίστηκε στη Σουηδία, η BMW θα επιχειρήσει τον ανασχεδιασμό του cockpit θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξωτερικεύσει το προηγμένο τεχνολογικό προφίλ της καταξιωμένης Σειράς 3 και να προσαρμόσει την εικόνα της στο νέο, ψηφιοποιημένο περιβάλλον στο οποίο θα κληθεί να επιβιώσει.

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι πρώτες κατσκοπευτικές φωτογραφίες της ανανεωμένης BMW Σειράς 3 Sedan συνοδεύονται από την πληροφορία ότι η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2022, συνεπώς η άφιξή της στην ελληνική αγορά θα πρέπει να υπολογίζεται χρονικά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.