Audi: Από το Audi RS E-Tron GT μέχρι και το επόμενο ηλεκτρικό R8


Τα πλάνα της Audi περιλαμβάνουν μια ηλεκτρική επίθεση στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/1/2020

Στα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλούς κατασκευαστές να αλλάζουν στρατηγική στην προϊόντική του γκάμα με τα σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Ο βασικός λόγος είναι πως αυτά έχουν την μεγαλύτερη εκπομπή ρύπων και ως ένα βαθμό θα μπορούσαν να είναι ηλεκτρικά. Από την άλλη η τεχνολογία των τελευταίων ίσως να μην έχει φτάσει στο επιθυμητό σημείο, αλλά προφανώς μπροστά στα πρόστιμα αρκετές εταιρίες θα κινηθούν ηλεκτρικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα θα αποτελέσει η Audi η οποία έχει εξηλεκτρισμένα πλάνα για τα μοντέλα της με τα λογότυπα S και RS. Ήδη ακούγονται φήμες πως το επόμενο RS4 θα είναι plug-in υβριδικό και πως θα ακολουθήσουν διάφορα άλλα ηλεκτρικά με μπροστάρη το E-Tron GT, το οποίο θα βασίζεται στην Porsche Taycan.

To E-Tron GT των 590 ίππων θα είναι διαθέσιμο με διαφορετικές μπαταρίες άρα και αυτονομία, με τη μέγιστη τιμή της τελευταίας να ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα. Εκτός απροόπτου το E-Tron GT στην έκδοση S θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα παρουσιαστεί και η RS.

Στα πλάνα της Audi Sport περιλαμβάνεται και η επιστροφή του ηλεκτρικού R8 E-Tron αφού πλέον το κοινό μπορεί να αποδεχθεί πολύ πιο εύκολα ένα τέτοιο μοντέλο και σε αντίθεση με ότι ίσχυε τον καιρό που είχε παρουσιαστεί η πρώτη γενιά του μοντέλου που είχε παρουσιαστεί πριν από μια δεκαετία (η δεύτερη ακολούθησε το 2015).

Επίσης, η Audi Sport θα παρουσιάσει top εκδόσεις ηλεκτρικών SUV, ενώ στην ατζέντα βρίσκονται και αρκετά υβριδικά που θα μπαίνουν και στην πρίζα.