Audi R8 Green Hell Edition: Κολασμένο και άκρως συλλεκτικό!


Με μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής, η Audi φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το R8. Το Green Hell αναφέρεται προφανώς στην πίστα του Nurburgring, όπου την τελευταία δεκαετία τα αγωνιστικά της γνώρισαν σημαντικές νίκες.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 23/9/2020

Και πράγματι, εξαιρώντας την κορωνίδα των αγώνων αντοχής, τις 24 ώρες του Le Mans, όπου από το 2000 έως το 2014 η Audi κυριάρχησε με τα πρωτότυπα της κατηγορίας LMP1, υπάρχουν και άλλες σημαντικές νίκες για αυτή. Στις 24 ώρες του Nurburgring η Γερμανική εταιρία κατάφερε να πάρει πέντε νίκες από το 2012, με τα αγωνιστικά R8 LMS. Αυτήν ακριβώς την ιστορία έρχεται να τιμήσει η παραγωγή 50 αυτοκινήτων στην ειδική, Green Hell Edition.

Ο στόχος εδώ δεν ήταν η αύξηση της ιπποδύναμης και η βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου, αλλά κυρίως η οπτική διαφοροποίηση. Τα R8 Green Hell Edition θα κυκλοφορήσουν σε τέσσερις χρωματισμούς, dark green, ibis white, Daytona gray, και mythos black, με μαύρα καλύμματα καθρεφτών, αεροτομή και sideblades. Μαύροι είναι και οι τροχοί των 20 ιντσών, με ένα κόκκινο περίγραμμα.

Εντός γίνεται εκτεταμένη χρήση alcantara, με ραφές από μπλε-πράσινη κλωστή. Το ίδιο χρώμα -που παραπέμπει στην «πράσινη κόλαση»- βρίσκεται επίσης στον πίνακα των οργάνων, στις πόρτες και στα πατάκια, που φέρουν και το λογότυπο GREEN HELL R8.

Τα μόλις 50 αυτοκίνητα της έκδοσης αυτής θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Bφllinger Hφfe, εκεί που κατασκευάζεται και το Audi Space Frame για τα αγωνιστικά R8 LMS. Σαν κινητήρα θα φέρουν τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 620 PS. Η κίνηση, προφανώς, μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του εξελιγμένου συστήματος quattro. Όσο για τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε 3,1 sec, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 331 km/h.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μαθαίνεται πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν!