Audi R8 V10 GT RWD: Το κύκνειο άσμα του εμβληματικού μοντέλου (photos-video)


Με την εταιρεία να έχει ήδη ανακοινώσει ότι το R8 θα αποσυρθεί από το 2023 και μετά, για να κάνει χώρο για τον ηλεκτρικό του απόγονο, η Audi αποχαιρετά το εμβληματικό της μοντέλο με μία πανίσχυρη έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI
  • 4/10/2022

Η Audi είναι έτοιμη να υποδεχθεί την εξηλεκτρισμένη εκδοχή του R8 που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, και αποχαιρετά το βενζινοκίνητο μοντέλο με μία ανανεωμένη, πανίσχυρη έκδοση που φέρει τον θρυλικό ατμοσφαιρικό V10 της εταιρείας.

Η εποχή του ατμοσφαιρικού V10 χωρητικότητας 5,2 L φτάνει στο τέλος της, με την Audi να συνδυάζει στοιχεία από την Quattro και την RWD έκδοση, προσαρμόζοντάς τα στο αμάξωμα και το βάρος της GT. Πρόκειται για την εξέλιξη του μοντέλου που κυκλοφόρησε το 2010, με τον V10 να προσφέρει 620 PS και 565 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που επιτρέπει ακόμα πιο γρήγορους χρόνους αλλαγής ταχυτήτων, ενώ η κίνηση βρίσκεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Το όχημα έχει ακόμα μικρότερο βάρος από το αρχικό μοντέλο, και ζυγίζει 1.570 kg, με την Audi να έχει μειώσει το βάρος κατά 20 kg, τοποθετώντας τροχούς 20 ιντσών που φέρουν ελαστικά Michelin Sport Cup2 και κεραμικά φρένα. Στη μείωση βάρους έχουν συμβάλει σημαντικά και τα bucket καθίσματα όπως και ο σταθεροποιητής CFRP στον μπροστινό άξονα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος του σχεδίου της Audi να κάνει το R8 ακόμα πιο παντοδύναμο, με την αυξημένη ισχύ, το πιο γρήγορο κιβώτιο ταχυτήτων και το μειωμένο βάρος, με την εταιρεία να πετυχαίνει ακριβώς αυτό: Το Audi R8 κάνει τα 0-100 km/h σε 3,4 sec, και 0-200 km/h σε 10,1 sec, ενώ η τελικήτου ταχύτητα ανέρχεται στα 320 km/h.

Οπτικά, το νέο R8 έχει δεχτεί ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, τελειοποιημένο στη σήραγγα αέρος της Audi, όπως και αναβαθμίσεις στην εμφάνιση, που περιλαμβάνουν σήματα R8 GT στο πίσω μέρος, τα οποία έχουν βαφεί με μαύρο χρώμα, όπως βέβαια και οι χαρακτηριστικοί τέσσερις δακτύλιοι του σήματος της Audi στο μπροστινό μέρος. Το όχημα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς: Suzuka Gray με ματ φινίρισμα, και Daytona Gray ή Tango Red με μεταλλικό φινίρισμα.

Στο εσωτερικό, η εταιρεία έχει ακολουθήσει τους ίδιους χρωματισμούς συνδυασμούς που προσφέρει και για το εξωτερικό, καθώς η καμπίνα του Audi R8 φέρει κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες, με την Audi να συνεχίζει τον φόρο τιμής της στο πρώτο R8 GT από το 2010. Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι η αρίθμηση που φέρει κάθε όχημα, στο σημείο κάτω από τον λεβιέ ταχυτήτων.

Δείτε την ιδιαίτερη παρουσίαση της Audi για το R8: