Αudi RS2 Coupe: Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα


Με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών και με τη συμβολή της Prior Design, το Audi RS2 αποκτά Coupe έκδοση, ξυπνώντας μνήμες από το μακρινό πλην ένδοξο παρελθόν της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • 25/9/2020

Η Audi διαθέτει μια σπάνια παράδοση στην υποκατηγορία των υψηλών επιδόσεων station wagon, έχοντας επιχειρήσει από πολύ νωρίς να παντρέψει την πρακτικότητα ενός… μακρόσυρτου αμαξώματος με τις ιδιότητες ενός αυθεντικού sportscar.

Ήταν Μάρτιος του 1994 όταν η γερμανική φίρμα περνούσε στην παραγωγή την κορυφαία έκδοση του Αudi 80 Avant, την οποία μάλιστα ονόμασε RS2 Avant. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ακρωνύμιο RS εμφανίστηκε πάνω στις μεταλλικές επιφάνειες μια έκδοσης παραγωγής των Γερμανών αλλά όχι η τελευταία, μιας και ακολούθησαν ουκ ολίγες εκρηκτικές προτάσεις της Audi που έφεραν τα ίδια ακριβώς σύμβολα.

Αυτό που δεν ακολούθησε ήταν η coupe έκδοση του RS2, αφήνοντας με την όρεξη όσους είχαν επενδύσει στις κατά γενική ομολογία ελκυστικότερες και δυναμικότερες γραμμές ενός δίπορτου αμαξώματος.

Στην ανορθογραφία αυτή έρχεται να παρέμβει σχεδόν 15 χρόνια μετά η Prior Design, κάνοντας τα όνειρα δεκάδων χιλιάδων φίλων της Audi πραγματικότητα.

Το Audi RS2 μπορεί να υπερηφανεύεται πλέον για την καλλίγραμμη σιλουέτα του, η οποία δεν αφήνει αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με τον προσανατολισμό του.

Άλλωστε τα αεροδυναμικά βοηθήματα που έχουν ενσωματωθεί στις επιφάνειες του αμαξώματος δεν αφήνουν το περιθώριο αμφισβήτησης ότι πρόκειται για μια πρόταση υψηλών επιδόσεων, η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο την παρουσία ενός πεντακύλινδρου κινητήρα 2,3 λίτρων κάτω από το καπό της.

Ο τελευταίος αποδίδει ενός υπερσυμπιεστή 315 ίππους και 410 Nm ροπής, τα οποία μοιράζονται από το σύστημα τετρακίνησης Quattro και στους τέσσερις τροχούς. Σαράντα χρόνια μετά την κατασκευή του πρώτου Audi Quattro, η Prior Design προτίθεται να δημιουργήσει 40 body kit Audi RS2 Coupe, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει στα τέλη του μήνα.