Αυτά είναι τα ταχύτερα αυτοκίνητα κάθε κατασκευαστή (Video)


Σε έναν κόσμο που συνεχώς εξηλεκτρίζεται και η τελική ταχύτητα δεν είναι νούμερο ένα ζητούμενο, υπάρχουν ακόμα …ευτυχώς, μερικά που «τρέχουν» λίγο παραπάνω

  • 29/3/2021

Την στιγμή που οι περισσότεροι από τους κατασκευαστές επεκτείνουν συνεχώς τη γκάμα των μοντέλων τους για διάφορους λόγους, προσφέροντας μεταξύ άλλων άνεση, οικονομία ή δυνατότητα μετακίνησης εκτός δρόμου, υπάρχουν και μερικοί, που ακόμα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην τελική ταχύτητα.

Στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον video, που επιμελήθηκε ο Matt Watson από το Carwow, έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια μακροσκελή λίστα αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής, που κατασκευάζονται και διατίθενται σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Σε αυτήν περιλαμβάνονται από καυτά hatchbacks μέχρι coupe και από SUVs μέχρι ηλεκτρικά.

Και αν σε αρκετά αυτοκίνητα πια, κυρίως αυτά που προέρχονται από την Γερμανία, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, υπάρχουν ακόμα κάποια, που ξεπερνώντας αυτό το όριο πετυχαίνουν αντίστοιχες επιδόσεις, με εκείνες των supercars.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.

Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι το Alpine A110, το οποίο με κινητήρα 1,8 λίτρων μόλις και ισχύ 300 ίππων σχεδόν, καταφέρνει λόγω του περιορισμένου βάρους του, να αγγίξει τα 258 χλμ./ώρα. Σε αντίθεση με το λιτοδίαιτο Alpine A110 , ένας άλλος, μη αναμενόμενος, διαγωνιζόμενος είναι το Jeep Trackhawk, το οποίο παρά τα παραπανίσια κιλά του, το υπερτροφοδοτούμενο V8 μοτέρ των 6,2 λίτρων του χαρίζει 288 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Οι Bentley είναι εντυπωμένες στο μυαλό όλων μας για την πολυτέλειά τους, όμως η Continental GT κατορθώνει να φτάσει τα 331 χλμ./ώρα, κάτι που σαφώς οφείλεται στον 6λιτρο W12 κινητήρα  των 635 ίππων που φορά.

Εξυπακούεται πως από μια τέτοια παρουσίαση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια Bugatti και συγκεκριμένα η Chiron Super Sport 300 , η οποία με 1.600 ίππους δείχνει στο κοντέρ της περισσότερα από 486 χλμ./ώρα!