Aυτές είναι οι νέες BMW X5 M & X6 M με απόδοση 600 PS και 750 Nm ροπής(video)


Λίγο πριν τον αγώνα DTM στο Hockenheim και την πρεμιέρα στην έκθεση του Los Angeles, οι Γερμανοί παρουσιάζουν τις top εκδόσεις των δύο SUV τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/10/2019

Κάτω από το καπό δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον TwinPower V8 χωρητικότητας 4,4 lt που αποδίδει 600 PS και 750 Nm ροπής. Όπως ήταν αναμενόμενο συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων M Steptronic και σύστημα τετρακίνησης με ελεγχόμενο ηλεκτρονικά διαφορικό Active M Differential.

Σχετικά με τις επιδόσεις η γερμανική εταιρία ανακοινώνει πως για τις X5 M και X6 M η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί μόλις 3,9 sec. Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά με το προαιρετικό πακέτο M Driver φτάνει μέχρι τα 290 km/h.

Επίσης υπάρχουν και οι εκδόσεις Competition με αναβαθμισμένο μοτέρ στους 625 PS και ροπή στα ίδια επίπεδα. Εδώ το 0-100 πέφτει ελαφρώς στα 3,8 sec με τελική απαράλλαχτη. Εννοείται πως υπάρχουν διάφορα tech-lights, όπως η ενεργητική ανάρτηση με ενεργητικές αντιστρεπτικές, ενεργητική τετραδιεύθυνση και όλα τα καλούδια που έχει σχεδόν κάθε M.

Τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί με υψηλής αντοχής δίσκους 395 mm μπροστά που τους μαγκώνουν εξαπίστονες δαγκάνες, ενώ πίσω υπάρχουν απλές με δίσκους 380 mm. Οι βασικές M έχουν τροχούς 21 ιντσών, ενώ οι Competition 21 μπροστά και 22 πίσω. Από πλευράς εμφάνισης, θα αποφύγουμε να επαναληφθούμε για μία ακόμη φορά γύρω από το εμφατικά αεροδυναμικό αμάξωμα με τις τετραπλές απολήξεις στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό διακατέχεται επίσης από την δεδομένη Μ αύρα.