Αυτή είναι η ψηφιακή "μετενσάρκωση" του Ford RS200 που όλοι θέλουμε να δούμε στους δρόμους ξανά!


Η Ford επανασχεδιάζει το θρυλικό RS200 στο αυτοκίνητο του μέλλοντος, ωστόσο δεν θα μπει στην παραγωγή. Τουλάχιστον προς το παρόν ζει στον ψηφιακό κόσμο....

  • 11/12/2021

Με την κυκλοφορία ενός ειδικού βιβλίου από τη Ford που παρουσιάζει μυστικά και λεπτομέρειες για μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της, οι σχεδιαστές της εταιρείας οραματίστηκαν το RS200 του μέλλοντος.

Το σχέδιο δημοσίευσε το Autoexpress.co.uk, και παρουσιάζει το RS200 όπως θα μπορούσε να σταθεί στο μέλλον της αυτοκίνησης.

Το αυθεντικό RS200 αποτελούσε την ενσάρκωση της προσπάθειας της Ford να τα βάλει με τα θηρία στο WRC την εποχή της κατηγορίας Group B.

Το Vision RS.200, όπως ονομάζεται αυτό το concept, αντλεί σαφή έμπνευση από το αρχικό, με τον σχεδιαστή του, Michael Barthly, να τονίζει πως δημιούργησε το αυτοκίνητο «με σεβασμό στο DNA του RS200, αλλά και μία φουτουριστική πινελιά».

Και συνέχισε:

«Επειδή το αυθεντικό ήταν τόσο συνδεδεμένο με την εποχή του, σκέφτηκα πως θα ήταν σημαντικό να φανταστώ ένα όχημα που θα γινόταν εμβληματικό για τις μελλοντικές γενιές. Το Vision RS.200 'παίζει' με τις ρίζες του RS200, ενώ το κάνει ψηφιακό, ώστε να το χαρεί η νέα γενιά οδηγών.»

Το ενδιαφέρον είναι πως κατασκευάστηκε με τη λογική να χρησιμοποιείται σε video games, όπως και το Extreme P1 προ μηνών. 

Φυσικά, το όχημα δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή, και θα μείνει στον ψηφιακό κόσμο.