Αυτή η Jaguar XJS «κρύβει» ένα Chevrolet Camaro Z28 μέσα της (photos-video)


Τι γίνεται όταν μία Jaguar XJS «κουβαλά» ένα Chevrolet Camaro Z28, και πολλά κιλά ιστορίας και αγωνιστικότητας; Αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει το συγκεκριμένο όχημα που βρίσκεται προς πώληση στην Αμερική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 22/10/2022

Οι συνδυασμοί οχημάτων είναι ένα εξαιρετικά συνηθισμένο φαινόμενο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, με τους δημιουργούς τους να οραματίζονται τρελά concept αυτοκινήτων, που, χωρίς τη δική τους επέμβαση, δε θα υπήρχαν ποτέ.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η συγκεκριμένη Jaguar XJS, η οποία δείχνει να είναι ένα ρετρό όχημα με εξαιρετικά σπάνια εμφάνιση, εμπνευσμένη από τους χρωματισμούς και τα λογότυπα της ομάδας Group 44 Jaguar, όμως τα φαινόμενα... απατούν, καθώς «κρύβει» μέσα της ένα Chevrolet Camaro Z28.

Το όχημα βρίσκεται προς πώληση στην ιστοσελίδα αγοραπωλησίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, Bring A Trailer, και έχει καταχωρηθεί ως «XJS-Bodied 1994 Chevrolet Camaro 6-Speed». Ο μοναδικός αριθμός ταυτοποίησης που φέρει ανήκει σε μία Jaguar XJS του 1987, οπότε για την πολιτεία της Πενσυλβάνια, όπου και είναι καταγεγραμμένο το όχημα, πρόκειται ξεκάθαρα για μία Jaguar XJS του 1987.

Ακόμα και το εσωτερικό της είναι ίδιο με αυτό μιας XJS, με το ταμπλό και το τιμόνι να έχουν διατηρηθεί από το αρχικό μοντέλο. Αν όμως κοιτάξει κανείς στις πόρτες και το κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων που φέρει, θα καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται εκ πρώτης όψεως. 

Η μεγαλύτερη αλλαγή, που προδίδει ότι κάτω από το κέλυφος της XJS κρύβεται στην πραγματικότητα ένα Camaro, αφορά φυσικά τον κινητήρα. Το όχημα δε φέρει τον V12 της Jaguar, αλλά τον V8 LT1 κινητήρα χωρητικότητας 5,7 L του Camaro. Αναβαθμισμένα μέρηκινητήρα και μία πιο «αγριεμένη» εξάτμιση έχουν τοποθετηθεί, ενώ και η ανάρτηση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Το όχημα φαίνεται να έχει κατασκευαστεί κυρίως για πίστα, παρόλο που φέρει κανονικά την πινακίδα και τον αριθμό κυκλοφορίας του στο πίσω μέρος, καθώς η κίνηση βρίσκεται στους πίσω τροχούς, με τους άξονες να έχουν διατηρηθεί από το Camaro, αλλά και το ουρλιαχτό του V8 του δίνει μία άκρως «πισταδόρικη» νότα.

Η δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 27 Οκτωβρίου, και η τρέχουσα προσφορά βρίσκεται στα 6.600 δολάρια (6.692 ευρώ).

Δείτε την Jaguar... Camaro να παίρνει μπρος: